Sutomore – centar u novom ruhu?

sutomore projekat02

Usvajanjem izmjena prostorno urbanističkog plana Sutomore – centar , ova area Sutomora ima planski osnov za gradnju i korišćenje potencijala, održivi razvoj, očuvanje, zaštitu i unaprjeđivanje ovog veoma značajnog turističkog područja opštine Bar.


Zaštita interesa građana, lokalne ekonomije i životne sredine, ali uvažavanje evropske prakse u oblasti održivog razvoja i prostornog planiranja dalo je stabilnu osnovu da odbornici Skupštine Opštine Bar donesu Odluku o donošenju „Izmjena i dopuna Detaljnog urbanističkog plana Sutomore – centar“, uz dobijenu saglasnost Ministarstva održivog razvoja i turizma, za period do 2030. godine.

Opština Bar je uredjenim planskim dokumentom  koji pokriva teritoriju Sutomore-centar skinula jednu od biznis barijera , pa PUP predstavlja veoma značajni usvojeni planski dokument za dalji prostorni, urbanistički i ekonomski razvoj Sutomora.

Šetalište u Sutomoru ove godine biće uređeno, a po planu projekta trebao bi da nikne i trg koji će imati javnu rasvjetu, instalacije i hortikulturu.

Saznajemo da je izrada glavnog projekta u završnoj fazi, a J.P. Morsko dobro je već obezbjedilo nekoliko stotina hiljada eura za realizaciju prve faze.

Baneb dugi

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar