Sa adrese buvljaka u Odbor direktora Luke Bar

zenno

Koje reference, stručna sprema, znanje i zvanje su potrebni da bi bili izabrani u Odbor direktora AD Luka Bar, jednog od najznačajnijih preduzeća za privredni progres u Crnoj Gori?

Da li je prioritetni uslov članska karta “participirajućeg” koalicionog partnera koji neupitno ima zagarantovano jedno mjesto u petočlanom Odboru direktora Luke Bar, ili je trgovac sa buvljaka i mag za pomorsku privredu?!

Piše: Biljana Dabić

Na vanrednoj Skupštini akcionara Luke Bar u petak je imenovan novi Odbor direktora najveće crnogorske luke i za predstavnike državnog kapitala izabrani su Rasim Honsić, Vladan Radonjić, Deda Đelović i Vojin Žugić, na predlog Vlade. Manjinske akcionare zastupaće i dalje Aleksandar Jovović.

Interese države kao većinskog vlasnika zastupaće i Rasim Honsić, čije reference za sada nisu poznate javnosti.
Od petka kada je imenovan Odbor direktora, do danas saznali smo da je Honsić član Bošnjačke stranke, jedan od 35 članova OO BS u Baru, i da je poslednjih 15-tak godina vlasnik privrednog društva „Tezga” sa djelatnošću trgovine na malo- pićem i duvanskim proizvodima na tezgama i pijacama, ali i tehničkom robom, na adresi Buvljak Bar. Takođe, vlasnik je privatnog preduzeća „Honsić komerc” doo Bar

Kakve korelacije ima trgovina na malo pićem, duvanskim proizvodima na buvljaku sa Lukom Bar za sada je nejasno, ali otvara mnoge dileme.
Honsić nije odgovarao na pozive novinara, te smo za sada uskraćeni za odgovore na pitanja koje škole je završio, gdje se usavršavao o lučkom poslovanju...da donosi važne odluke o kompleksnoj pomorskoj privedi i to u jednom od najznačajnijih državnih preduzeća u Crnoj Gori.

U OO Bošnjačke stranke u Baru nisu bili voljni komentaristati izbor Honsića u Odbor direktora AD Luka Bar, obrazlažući da je to odluka partije donesena u Podgorici.

Podsjetimo, u medijima ime Rasima Honsića pojavilo se prošle godine, dok je je bio član Odbora direktora Komunalnog preduzeća.
Naime, član Odbora direktora Komunalnog preduzeća Honsić kao javni funkcioner prekršio je Zakon o sprečavanju korupcije, na način što je Agenciji o sprečavanju korupcije dostavio izvještaj o prihodima i imovini za 2016. godinu sa nepotpunim podacima, koji se odnose na nepokretnosti evidentirane u listovima nepokretnosti. U obrazloženju odluke Agencije za sprečavanje korupcije takođe se pominje da nije prijavio prihode koje je ostvario po osnovu zarade u društvu za promet roba i usluga „Honsić komerc” doo Bar.

Rasim Honsić je u novom odboru AD Luka Bar zamjenio Seada Delaića, takođe, člana Bošnjačke stranke.

 

Luka Bar unutrašnji baner

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar