Pojačan komunalni nadzor u Baru

pejoo

Komunalna policija opštine Bar u proteklom period je vršila pojačan komunalni nadzor po pitanju zauzimanja javnih površina na teritoriji opštine Bar.

U toku vršenja komunalnog nadzora na 72 lokacije je konstatovano da građani vrše deponovanje otpadnog materijala – smeća, kabastog, građevinskog, organskog i drugog otpada van posuda za odvoz smeća – kontejnera i samim tim stvaraju ružnu sliku komunalne higijene grada. U narednom periodu Služba komunalne policije vršiće pojačani komunalni nadzor na lokacijama gdje je primijećeno da se odlaže komunalni otpad suprotno Odluci o komunalnom uređenju grada, a prema počiniocima izricaćemo prekršajne naloge u skladu sa Zakonom o komunalnim djelatnostima.
Još jednom molimo građane koji imaju potrebu za odlaganjem kabastog i drugog otpada da predhodno kontaktiraju DOO “Komunalne djelatnosti” Bar i da sa njima dogovore termin preuzimanja istog. Na taj način će izbjeći novčane kazne koje će Služba komunalne policije izricati svima koji budu zatečeni da deponuju otpad van posuda predviđenih za odvoz smeća.
Ovim putem apelujemo na vlasnike putničkih motornih vozila u ulici “24 novembar” ispred kongrapovih zgrada i pristanskih lamela koja ista parkiraju sredinom kolovozne trake, da od 22.09.2018. godine parkiranje vrše na novo uređenom parking prostoru od 136 parking mjesta kao i 6 parking prostora predviđenih za invalide, koji je obilježen horizontalnom i vertikalnom signalizacijom, a samim tim bi izbjegli dodatne finansijske troškove, tj. uklanjanje specijalnim vozilom “pauk” kao i izdavanje prekršajnih naloga od strane komunalnih policajaca.
Kontrolom javnih parkirališta službenici Komunalne policije su konstatovali da je na parking prostorima ostavljeno 70 havarisanih i neregistrovanih putničkih motornih vozila na području šireg centra grada. Na svim vozilima uredno je ostavljen poziv za stranku i u predviđenom roku se odazvalo 15-tak vlasnika koja su vozila uklonila o svom trošku, pa koristimo ovu priliku da upozorimo vlasnike da oslobode javna parkirališta od havarisanih i neregistrovanih vozila, jer će u suprotnom to učiniti Komunalna policija o njihovom trošku.
U cilju zaštitu javnih površina oko Zelene pijace u Baru Komunalna policija će kao i u više navrata do sada oduzimati robu od lica koja se bave nelaglnom prodajom i uz potvrdu o oduzetim stvarima biće uskladištena u magacinski prostor predviđen za oduzete stvari.
Na kraju nadamo se da će ovo saopštenje građani shvatiti dobronamjerno i da ćemo svi zajedno doprinijeti da nivo komunalne kulture podignemo na jedan veći nivo koje ovaj grad svakako zaslužuje-stoji u saopštenju koje potpisuje vd načelnik kompola Stevo Pejović.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar