Barski vatogasci u akciji spašavanja u sadejstvu sa UPS

golo brdo

Medju nepristupačnim stenama na potezu Maljevik- Golo brdo u Sutomoru izmedju 15 I 16 časova danas se odvijala  velika akcija spašavanja turiste.

Nakon dojave da se jedno lice izgubilo koja je je prijavljena Službi zaštite Bar oko 15 časova, Služba zaštite,poznatija u narodu kao vatrogasci Bara su sa kopna započeli akciju pretraživanja veoma nepristupačnog terena sumnjajući da prijavljno lice nije palo I povredilo se, pa je u pomoć pozvana i ekipa UPS /Uprave pomorske sigurnosti / da isplovi spasilačkim čamcem I pruži podršku pretrazi terena I stena u akciji sa mora.


Lice B.S. je na sreću oko 16 časova pronadjeno bez povreda , sa manjim ogrebotinama,ukrcano na plovilo UPS,pregledano u HPM /Hitna medicinska pomoć Bar/ nakon čega je akcija završena.


Ovo je bio još jedna od sjanih poteza Službe zaštite Bar kako u brzini izlaska na lice mjesta , tako I na stučnom I efikasnom djelovanju na terenu. Fakat sa terena upućuje donosiocima odluka temu za razmišljanje da se ova Služba treba još bolje opremiti, ne samo za gašenje požara, nego I za spašavanja imovine I ljudi koja su iz dana u dan sve neuobičajena.

auto klime bakovic 1