Poboljšanje vodosnabdijevanja u Baru

pajovic

Prepoznajući dugogodišnje probleme koje određena naselja imaju zbog povećanje potrošnje vode tokom ljetnjih mjeseci, DOO Vodovod i kanalizacija je preduzeo konkretne korake u pravcu njihovog riješavanja.

Investiranje u infrastrukutru je preduslov ostvarivanja efikasnijeg vodosnabdijevanja, podizanju standarda u pogledu kvaliteta i uvijek isplativo kako na kratkoročnom tako i na dugročnom planu razvoja preduzeća.

U okviru radova na izgradnji i rekonstrukciji vodovodne mreže u naselju Biljeliši i radova na Izgradnji i rekonstrukciji vodovodne mreže u naselju Marović-faza II, ušlo je i opremanje-rekonstrukcija pumpnih stanica" Ahmetov brijeg" i "Kurilo". Firma "Indel Inženjering d.o.o."- Podgorica, koja je nosilac radova započela je radove na rekonstrukciji-opremanju P.S. Kurilo. Ovim radovima je predviđena ugradnja novih pumpnih agregata sa pripadajućom elektro – mašinskom opremom. Stavljanjem u pogon ove rekonstruisane pumpne stanice, poboljšaće se vodosnabdjevanje potrošača u visočijoj zoni naselja Marovići i obezbjediti pouzdaniji rad ovog pumpnog postrojenja. Nabavka pumpnih agregata i opreme za rekonstrukciju P.S. "Ahmetov brijeg" je u toku. Realizacijom i ovih radova poboljšaće se vodosnabdjevanje potrošača na višim kotama naselja Bijeliši i Ahmetov brijeg.

D.O.O." Vodovod i kanalizacija" – Bar je privelo kraju sve aktivnosti vezane za tender za nabavku pumpi i rezervnih dijelova za opremanje pumpne stanice na izvorištu Kajnak, i pumpnih stanica u naselju Ilino i Haj – Nehaj. Kao najpovoljniji ponuđač na tender izabrana je firma "Eurozox d.o.o." – Danilovgrad. Nabavkom i ugradnjom nove pumpe, na pumpnoj stanici, na izvorištu Kajnak, obezbjediće se pouzdan rad ovog postrojenja, obezbjediće se kontinuirano I kvalitetnije vodosnabdjevanje potrošača u naselju Gretva, Podgrad i Stari Bar.

Rekonstrukcijom P.S. "Ilino" i P.S. "Haj Nehaj", obezbjediće se vodosnabdjevanje potrošača u visočijim zonama naselja Ilino-Šušanj i Haj Nehaj će se takođe osigurati bolja pogonska ispravnost i funkcionisanje ovih pumpnih stanica. Odmah nakon isporuke pumpnih postrojenja radnici DOO Vodovod i kanalizacija pristupiće montaži novih postrojenja što će dovesti do poboljšanja vodosnabdijevanja u visočijim područjima Šušanj, Sutomore Haj Nehaj.
Riješenost da iz dana u dan gradimo infrastrukturno jači DOO Vodovod i kanalizaciju je neupitna, i ovo je samo jedan u nizu poduhvata koje smo planirali i realizovali koristeći sopstvena sredstva u obećanim rokovima-saopštio nam je izvršni direktor Pajović.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar