„DF-SNP ,za grad koji volimo“ - pasarelu gradimo u Žukotrlici

rajko ljubenko

Šušanj ili Žukotrlica, prelijepo naselje na ulazu u Bar dočekuje turističku sezonu nesređeno, u apsolutnom građevinskom i komunalnom neredu.


Građevinski radovi, kao i oni u procesu izgradnje vodovodne i kanalizacione mreže, stvarali su nesnošljive gužve po ulicama ovog naselja, ali i upućivali lošu sliku o vlastima, tj.domaćinima ovog grada, što je gotovo pola godine ometalo normalan život žiteljima naseljima. Šušanj je posljednjih mjeseci, zahvaljujući nemaru lokalne vlasti usitinu ružna razglednica Bara... Fokus konačno mora biti postavljen na završetku tih radova, makar zbog Barana koji žive od turizma.
Kada je o naselju Šušanj riječ, jedan od prioriteta buduće vlasti u gradu koju će predvoditi koalicija “DF-SNP, Za grad koji volimo“, biće izgradnja pasarele koja će relaksirati saobraćaj, jednako kao i u Sutomoru. Predstavnici vlasti uporno govore kako se sredstva za infrastrukturu ne izdvajaju parcijalno, ali to se u praksi ipak ne potvrđuje, a Šušanj je, više nego očigledno, zapostavljen. Potreban je poseban napor da bi se priključio novi rezerovoar za vodu u Šušanju, koji se nalazi iznad postojećeg, budući da aktuelni nema kapacitet da zadovolji potrebe mještana i turista, naročito na višim kotama u svim djelovima Šušanja, Žukotrlice i Ilina.
Neophodno je da se JP “Morsko dobro” i Opština posvete uređenju šušanjske plaže i šetališta, koji moraju biti ogledalo ovog dijela barske rivijere. Nova vlast koju ćemo konstituisati će se tome istinski posvetiti, pri čemu će se voditi računa i o izgradnji odgovarajućeg auto kampa u Šušanju, kao i valorizaciji borove šume u blizini obale, čiji potencijal je potpuno neiskorišćen. Koalicija “DF- SNP, Za grad koji volimo“ zalaže se za ravnomjeran razvoj mjesnih zajednica, i posebno za poštovanje zakona koji predviđa da sredstva koja se ubiraju po osnovu naplate komunalija za gradsko-građevinsko zemljište i prodaje zemljišta budu ulagana isključivo u područja na kojima se konkretne nekretnine i nalaze-kazao je Rajko Ljubenko kandidata za odbornika Koalicije “DF-SNP, Za grad koji volimo”.

 

paskuci

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar