Prvi predali listu za lokane izbore Radomir Novaković Cakan - Biram Bar

Ckn9

Grupa građana Radomir Novaković Cakan - Biram Bar prva je predala odborničku listu za predstojeće lokalne izbore u Baru koji će se održati 27.maja.

Biljana Dabić

Predsjedniku Opštinske izborne komisije Draganu Simoviću nosilac liste „Biram Bar“ Radomir Cakan Novaković, aktuelni predsjednik Skupštine opštine Bar, u srijedu u 11 sati predao je odborničku listu, kao i 1.111 potpisa podrške.

Simović je potvdrio da je dostavljena potpuna dokumentacija. Opštinska izborna komisija je proglasila listu pod nazivom Radomir Novaković Cakan – Biram Bar. Na listi kandidata za odbornike je 16 žena i 21 muškaraca.

Za dostavljanje liste Opštinskoj izbornoj komisiji potrebna su 302 potpisa građana.

Iako su proteklih dana sakupili preko 2.000 potpisa podrške, Grupa Biram Bar je predala listu sa brojem koji je, kako kaže Novaković, simboličan i srećan – četri jedinice, 1.111 potpisa.

-Mi smo danas predali punu listu sa 37 kandidata za odbornike u Skupštini opštine Bar. Takođe, smo predali 1.111 potpisa podrške što je polovina onoga što smo sakupili proteklih dana, kazao je Novaković dodajući da ga je mnogo ljudi pitalo kakva je to lista Biram Bar.

- Ovo nije ni partijska, ali ni građanska lista. Ovo nije ni crnogorska, niti srpska, niti bošnjačka, niti albanska lista. Ovo je lista prijatelja koji vole svoj svoj grad i koji su se ujedinili oko iste ideje pod imenom Biram bar. Meni je ta ideja izgledala odlično i odlučio sam da se priključim. Građani Bara, čini mi, nikada nisu imali jednostavniji izbor. Mogu da glasaju za nas koji hoćemo da radimo za njih. Ili, mogu da glasaju neke druge koji će raditi za sebe, kazao je Novaković i naglasio da i za jedne i druge ima istu poruku:

-Izađite na izbore 27.maja i obavite svoju građansku dužnost. Toliko možete da uradite za svoj Bar, zaključio je Novaković.

Predsjednik opštinske izborne komisije je kazao da je poslednji rok za podnošenje lista 2.maj do 24 sata. Očekuje se da na predstojećim loklanim izborima u Baru učestvuje oko 12 partija i lista.

Na nedavno održanim predsedničkim izborima u Baru pravo glasa su imali 38.379 građana.

PLATE PREDSJEDNIKA SO BAR oko 25 000 EVRA DAO U HUMANITARNE SVRHE

Radomir Novaković Cakan, u regionu je poznat kao uspešan privrednik, vlasnik lanca prodavnica sportske opreme, i još veći humanitarac. U javnosti regiona Cakan je privukao pažnju kada je svoje radnike častio novim automobilima , a 14 radnika častio krstarenjem, ili ljetovanjem na Sejšelima i Bahamima. Polovinom 2016. na polovini mandata sadašanjeg saziva lokalne skupštine, izabran je za predsednika Skupštine opštine Bar, a do sada svih 22 funkcionerske plate (oko hiljadu evra mjesečno) oko 25.000 evra donira je u humanitarne svrhe.

{galerija}info/2018/4/lista{/galerija}

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar