sutorman

Za dvojicu srednjovječnih Barana „rekreativna“ šetnja u sijedu po podne pretvorila se u neprijatnu dramu za malo sa neizvjesnim ishodom i rizkom da noć provedu u vrletima podnožja Rumije, iznad starog Bara.

Biljana Dabić

Iako Barani ( redakciji Jedra poznat identitet), oni su se izgubili na području Mikulića. Nepristupačnost terena, oštre i strme litice, duboki kanjoni, šuma i prvi sumrak, sigurno su doprnijeli da se poveća dezorjentisanost i pojavi panika. Noć u planini spušta temperaturu i ispod nule, a na pojedinim prevojima ima snijega i leda što dodatno povećava rizik kretanja.

Dvojica muškaraca srećom su imala signal i pozvali su prijatelje u pomoć.

Iskusnom lovcu Mamu Peročeviću nije bilo do priče, ali je potvrdio oko 21 sat u telefonskom razgovoru da je locirao dvojicu prijatelja, te da je sa drugim lovcima krenuo ka njima. Peročević je dodao da će im trebati oko dva do tri sata da se vrate u Bar.

Lovcima ovo nije prvi put da spašavaju „izgubljene“ u podnožju Rumije koja postaje sve atraktivnija za rekretivce iz Bara, ali i turiste. Međutim, očigledno je da mnogi od njih ne poznaju ćudi planine, zahtjevnog terena pa avanturizam može lako da se pretoči u izbubljenost u prostoru i traum

U policiji su nam kazali da nije prijavljeno da su se izgubila dvojica Barana u podnožju Rumije.

ave tours 2