FOTO: Protest taksista u Baru

taksista protest bar 2

Preko stotinu taksista iz Bara uz podršku strukovnog sindikata taksista Crne Gore protestvovali su danas ulicama grada, a ispred opštine objelodanili su zahtjeve donijete na Skupštini taksista.

PIŠE: Biljana DABIĆ

Zahtjeve su takođe, uputili predsedniku opštine Bar dr Zoranu Srzentiću i njegovim saradnicima. Auto-taksi preduzetnici registrovani u opštini Bar, su istakli da godinama rade u neregularnim uslovima, o čemu su, kako kažu u dva navrata i upozoravali čelnike lokalne samouprave. Taksisti su ogorčeni “zašto nadležni ne sprovode zakone Crne Gore i zašto nadležni ne rade posao za koji su plaćeni. Muke auto-taksi preduzetnika traju od 2004.godine”.

“Nadležni loklani organi zaduženi za ovu oblast godinama ne rade svoj posao za koji su plaćeni, nego neradom doprinose dugogodišnjem haosu u prevozu putnika u drumskom saobraćaju na teritoriji opštine Bar. Zbog toga smo odlučili da uz podršku Strukovnog sindikata takista Crne Gore , čiji smo punopravni članovi organizjemo protest, kako bismo izrazili revolt zbog nerada nadležnih organa”, kazao je predsednik Strukovnog sindikata taksista Crne Gore Borislav Pavlović.

Među 10 zahtjeva koji su uputili Srzentiću i njegovim saradnicima navodi se pored ostalog da se odmah uklone sva vozila sa ulica koja vrše auto taksi prevoz bez licenci za ovu djelatnost, posebno one sa istaknutom firmom, zatim uklone vozila fizičkih lica sa taksi stanica čime bi se taksistima omogućio nesmetan rad. Takođe, traže da se zabrani zaustavljanje, iskrcaj, i prijem putnika međugradskim i međunarodnim autobusima van propisanih mjesta, da im se omogući uvid i dostavi spisak registrovanih auto –taksi prevoznika sa pripadajućim podacima u poslednje četri godine.

Obavještavamo javnost da smo podnijeli krivičnu prijavu protiv sekretarijata za privredu jer imamo dokaze da su poslednjih godina izdavali licence bez potrebnih dokumenata. Takođe, da se obilježe planirana taksi stajališta, te da se uradi plan i program mjera na suzbijanju nelegalnog prevoza putnika... Do rješavanja navedenih zahtjeva auto–taksi prevoznici traže da se obustavi prijem novih zahtjeva za izdavanje licenci za auto – taksi prevoz.

https://www.youtube.com/watch?v=Lq_edo3Pei4&feature=youtu.be


Dr Srzentić: Uspostaviti red

prijem 1

Dr Srzentić i njegovi saradnici sastali su se sa predstavnicima taksista. Predsjednik opštine saglasan je da se rješavaaju naavedeni zahtjevi.
Srzentić ističe da je i za preduzetnike, i grad važno da se uspostavi red što ostavlja pozitivnu sliku i građanima i turistima, a registrovanim auto-taksistima omogućaava uslove za rad, funkcionisanje, stvaranje egzistencije, a i sticaanje uslova za plaćanje obaveza prema državi

Milionski dug

Prema našim saznanjima na spisku poreskih obveznika auto –taksi preduzetnika, njih 122 po osnovu poreza i doprinosa- poreza na obavljanje delatnosti, duguju ukupno 1.874.253, 45 evra.

"Mi nismo danas tu da pričamo o reprogramu, mi još nismo u situaciji da ga plaćamo. Hoćemo da nam se omogući da platimo obaveze prema državi, da nadležni rade svoj poso za koji su plaćeni. Komunalna policija je opremljena maksimalno, pa pustite nas da stanemo na naša taksi mesta. Mi smo zahjteve naveli. Da bi plaćali porez moramo da imamo i uslove. Godinama mi nismo imali uslove. Neki državni organi su se sjetili sad da trebaju da rješavaju ovu problematiku, moraju znati da mi duži vremenski period nismo mogli zaraditi pare koje smo dužni. Auto-taksi preduzetnici traže da se primjenjuju zakoni prema svima, zaključili su nakon protesta auto-taksi preduzetnici Bara

{galerija}info/2017/10/taxi{/galerija}

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar