U Islamskom kulturnom centru Bara uručena zahvalnica Don Simu Ljuljiću

laureati zahvale

Nakon višegodišnje uspješne i plodotvorne saradnje sa župnikom Župe Bar Don Simom Ljuljićem u Islamskom kulturnom centru u Baru je upriličen prijem na kojem je Don Simu uručena zahvalnica za poseban doprinos u unaprijedjenju medjureligijskih odnosa i razvoju tolerancije i prijateljstva pripadnika katoličke i pripadnika islamske vjerske zajednice u Baru.

Saopštenje Islamske zajednice povodom uručenja zahvalnice prenosimo integralno.
“Islamska zajednica Bar je imala posebnu čast da u Islamskom kulturnom centru u Baru ugosti prijatelje: Don Sima Ljuljića, župnika Župe Bar i Petra Pukića župljaninana ove Župe. Povod lijepog druženja je bila želja Islamske zajednice Bar da Don Simu iskaže zahvalnost i poštovanje za unaprijeđenje međureligijskih odnosa i podsticanje tolerancije i prijateljstva.
Don Simo je od samog početka službovanja u Barskoj nadbiskupiji nastavio misiju svojih prethodnika i još intezvnije radio na razvoju međureligijskog dijaloga i dobrosusjedskih odnosa što je u Islamskoj zajednici prepoznato, sa zadovoljstvom prihvaćeno i zajednički unaprijeđivano.
Vijest da Don Simo na određeni period napušta Bar, odnosno da odlazi u Italiju kako bi završio doktorske studije je kod svih Starobarana bez obzira na religijsku pripadnost izazvala blagu tugu ali i radost što će mladi sveštenik steći nova znanja i iskustva koja će u Baru i Starom Baru koristiti svima kako god se oni zvali i u kojoj god se bogomolji molili.
Predstavnici Islamske zajednice Bar, glavni imam Mujdin ef. Miljaimi i predsjednik Islamske zajednice Ćazim Alković su Don Simu Ljuljiću, župniku Župe Bar i kancelaru Barske nadbiskupije uručili zahvalnicu za poseban doprinos u unaprijedjenju medjureligijskih odnosa i razvoju tolerancije i prijateljstva pripadnika katoličke i pripadnika islamske vjerske zajednice u Baru.
Glavni imam Miljaimi i predsjednik Alković su Don Simu zahvalili na svemu i poželjeli srećan put na doktorske studije sa nadom da on neće zaboraviti na svoje sugrađane i da će im se vratiti bogatiji novim znanjima.
Ovaj susret prijatelja je bio mali doprinos poznatoj barskoj toleranciji i suživotu pripadnika svih religija. Naslijeđeno bogatsvo zajedništva se mora brižljivo čuvati i nadogrđivati, a Don Simo je svojom blagošću i dobrotom pravi primjer svima kako to treba raditi”

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar