IPO CG u Ljubljani

ivo ipo

Učestvovali su na medjunarodnoj bezbjedonosnoj konferenciji ERAC 11.04.2024.

Predsjednik Internacionalne policijske organizacije Crne Gore, magistar bezbjednosti Ivan Pekić, učestvovao je na medjunarodnoj bezbjednosnoj konferenciji ERAC 11.04.2024. godine u Ljubljani koju je organizovala Internacionalna policijska organizacija Slovenija.
Konferencija je osmišljena da odgovori na aktuelne izazove u globalnoj bezbjednosti sa posebnim fokusom na prvo reagovanje na nasilje i masovne žrtve. Eksperti iz oblasti bezbjednosti su svojim edukativnim predavanjima, prenjeli svoja iskustva na ucesnike konferencije i objasnili im detaljno, kako treba reagovati u kriznim situacijama.
Ovogodišnja tema konferencije je "Reakcija na nasilje, pljačku, terorizam i incidente sa masovnim žrtvama". Takvi napadi su nažalost postali sve češći u savremenom društvu kao produkt mnogih razloga, od maltretiranja u školi ili na radnom mjestu, do terorističkih napada.
Eksperti su prezentovali razne studije slučajeva, od onih koji prvi reaguju, kako privatnih tako i državnih institucija, kao i rješenja i odgovore najbolje prakse o tome kako se nositi sa takvim prijetnjama. Ovo su predstavili medjunarodni stručnjaci za predmetna pitanja iz različitih bezbjednosnih institucija, kao što su: policija, vojska, žandarmerija, specijalne snage, službe za hitne intervencije, specijalne snage za suzbijanje terorizma, privatno obezbjeđenje, vještačka inteligencija, profesori univeriteta iz vise drzava, CCTV video analitika, stručnjaci za masovno obavještavanje u vanrednim situacijama i komunikacijama, predstavnici ambasada, Europola, Interpola i mnogi drugi. ERAC је regionalni pilot projekat Internacionalne policijske organizacije HQ, koji je postao veoma važan u povezivanju drugih IPO sekcija i drzava, a koji ima za cilj dodatnu edukaciju vladinih službenika, koji rade u sektoru bezbjednosti i odbrane, kao i civilnog sektora bezbjednosti i da bi eksperti mogli da razmijene iskustva i misljenja, kao i svoje stavove, ali i da nauče kako da se nose sa takvim kriznim situacijama, saopšteno je iz IPO.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar