Tokom vikenda lišena slobode 53 vozača

polickod kqatedral

Saopštenje Uprave policije

Tokom prethodnog vikenda, od 5. do 8. aprila (petak, subota i nedjelja) na crnogorskim putevima evidentirano je 38 saobraćajnih nezgoda, u kojima je jedno lice zadobilo teške, a 16 lica lake tjelesne povrede.
U istom periodu, pripadnici saobraćajne policije su u okviru represivnih aktivnosti podnijeli 169 prekršajnih prijava, izdali 1.154 prekršajnih naloga, privremeno oduzeli 17 pari registarskih oznaka i isto toliko vozila isključili iz saobraćaja, dok su lišili slobode 53 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, opojnih droga ili drugih psihoaktivnih supstanci i ostalih težih prekršaja iz oblasti saobraćaja, od čega izdvajamo 40 vozača lišenih slobode zbog vožnje pod dejstvom alkohola u organizmu u nedozvoljenoj količini, 10 vozača lišenih slobode zbog vožnje pod dejstvom opojnih droga ili drugih psihoaktivnih supstanci i tri vozača lišena slobode zbog počinjenih drugih težih prekršaja iz oblasti Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima.
Od ukupnog broja lica lišenih slobode njih 15 je lišeno slobode u Podgorici (od čega 12 vozača zbog vožnje pod dejstvom alkohola u organizmu u nedozvoljenoj količini, dva vozača zbog vožnje pod dejstvom opojnih droga ili drugih psihoaktivnih supstanci i jedan vozača zbog počinjenih drugih težih prekršaja iz oblasti ZOBS-a); osam vozača je lišeno slobode u Kotoru, svi zbog vožnje pod dejstvom alkohola u organizmu u nedozvoljenoj količini; kao i osam vozača u Nikšiću (od čega šest vozača zbog vožnje pod dejstvom alkohola u organizmu u nedozvoljenoj količini i po jedan vozač zbog vožnje pod dejstvom opojnih droga ili drugih psihoaktivnih supstanci i zbog počinjenih drugih težih prekršaja iz oblasti ZOBS-a).
Osim toga, obavještavamo sve vozače da je prestala da važi naredba o obaveznoj upotrebi pneumatika za zimsku upotrebu, te je potrebno izvršiti zamjenu zimskih pneumatika sa odgovarajućim, jer sa povećanjem spoljne temperature vazduha, raste i temperatura asfaltne podloge, što sve utiče na karakteristike pneumatika i u krajnjem na zaustavni put vozila.
Uprava policije još jednom apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise i na taj način doprinesu, kako ličnoj, tako i bezbjednosti drugih učesnika u saobraćaju.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar