Prva nagrada za Sofiju i Nektariju

 ucenice m

Uspjeh učenica barske muzičke škole ,,Petar II Petrović Njegoš“

 Sofija Vukosavljević i Nektarija Leković, učenice Muzičke škole ,,Petar II Petrović Njegoš“ Bar u klasi profesorice Nikolete Strugar, osvojile su prvu nagradu na VIII Internacionalnom festivalu muzike "Primavera” koji je održan od 21. do 24. marta 2024. godine u Etno selu Stanišići Bjeljina u Bosni i Hercegovini.
Sofija i Nektarija takmičile su se u pretkategoriji, disciplina klavir, gdje je nastupao veliki broj učenika iz drugih država.
,,Iako tek godinu dana sviraju klavir i učenice su drugog razreda Muzičke škole učenice su postigle izvanredne rezultate na takmičenju. Sofija je od žirija dobila 98 poena, a Nektarija 93” izjavila je profesorica Strugar nakon povratka sa takmičenja.
,,Četvorodnevna manifestacija praznika za uši i dušu ove godine okupila je oko 550 takmičara iz cijelog regiona, 81 obrazovne institucije iz Slovenije, Crne Gore, Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine. Učesnici su se takmičili u disciplinama: klavir, klavirski duo, harmonika, violina, gitara, solo pjevanje i duvači (truba, flauta, saksofon i klarinet) u ukupno 50 starosnih kategorija, a takmičare je ocjenjivao stručni žiri sastavljen od eminentnih umjetnika i pedagoga iz regiona” saopštila je direktorica Danka Popović.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar