TO Bar na sajmu turizma u Berlinu

tob sajam n

Pozicionira se Bar kao prepoznatljiva turistička destinacija na globalnom nivou.

Turistička organizacija Bar promovisala je potencijale destinacije na prestižnom Sajmu turizma u Berlinu (ITB Berlin - Međunarodna turistička berza), koji je održan u periodu od 05. 03. – 07. 03. 2024. godine. Ovaj događaj predstavljao je izvanrednu priliku za promociju ljepota i atrakcija koje Bar nudi, te za jačanje veza sa turističkim partnerima iz cijelog svijeta.
ITB je jedna od dvije najznačajnije turističke manifestacije u svijetu, koja se organizuje u B2B segmentu. Ove godine, na najposjećenijoj turističkoj berzi, nastupilo je preko 5.500 izlagača iz 170 zemalja i zabilježeno 110.000 posjeta od čega je 60.000 predstavnika privrede.
Tokom trajanja sajma, Turistička organizacija Bar predstavila je svoju raznoliku ponudu destinacije, ističući jedinstvene prirodne ljepote, kulturnu baštinu i mogućnosti za aktivni odmor koje Bar pruža posjetiocima. Ovogodišnja tema sajma je „Definišimo svijet putovanja. Zajedno.“ koja za cilj ima podsticanje svih uključenih strana u industriji na stvaranje vrijednih poslovnih veza i sticanje novih znanja i vještina.
Tržište Njemačke je značajno emitivno tržišta za našu destinaciju. Prema zvaničnim podacima Uprave za statistiku MONSTAT, gosti iz Njemačke su na šestom mjestu po broju dolazaka (ukupno ostvarenih dolazaka u 2023. godini je 10 861) i ostvarenih noćenja (101 104). Tokom 2023. godine imali smo 82% više turista u odnosu na rekordnu 2019. godinu, a ostvarili su 101 104 noćenja odnosno 2,07 puta više nego u 2019.godini. Gosti iz Njemačke učestvovali su sa 4% u ukupnoj struktuiri gostiju u kolektivnom i individualnom smještaju.
Učešće na Sajmu turizma u Berlinu predstavlja važan korak u kontinuiranoj promociji naše destinacije među međunarodnom publikom. Turistička organizacija Bar nastavlja sa aktivnostima promocije i marketinga u cilju pozicioniranja Bara kao prepoznatljive turističke destinacije na globalnom nivou.
U organizaciji NTO, na štandu Crne Gore su svoju ponudu prezentovali: Nacionalna avio kompanija Air Montenegro, turističke organizacije Herceg Novog, Kotora i Podgorice, Aycon Hotels Group, Hotel Group Budvanska Rivijera, Hotels Group Montenegro Stars, Hyatt Regency Kotor Bay Resort, Nikki Beach Resort & Spa, voco Podgorica (an IHG hotel), Gold Travel DMC, Gulliver Montenegro Travel Agency, Jack Travel, Monte Mare Travel, Montenegro Tourist Service DMC i Montenegro Travel Club.

 

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar