Završene 14. Sportske igre u Mrkojevićima

Dani Mrkojevica 2023 18

Saopštenje Opštine Bar

Manifestacija "XIV Sportske igre Mrkojevići 2023" završena je sinoć nakon više od deset dana trajanja u organizaciji NVU "Sportski talenat", a pod pokroviteljstvom Opštine Bar, brojnih opštinskih preduzeća i uz podršku lokalnih privrednika.

Tokom prethodnih dana, sportski tereni u Pečuricama i plaža na Velikom pijesku bile su mjesto okupljanja velikog broja takničara, posjetilaca i gostiju.

Dani Mrkojevica 2023 3

Na završnoj večeri igara, u ime Opštine Bar, prisutne je pozdravio potpredsjednik Opštine Damir Rašketić koji je uputio čestitku i zahvalnost koordinatoru manifestacije koji uz dosta napora i entuzijazma uspijeva da ovu manifestaciju i ove igre učini prepoznatljivim.

"Posebno mi čini zadovoljstvo što, iz godine u godinu, ova manifestacija pokazuje da nije samo lokalnog karaktera, pa ovdje i večeras imamo veliki broj takmičara, ne samo iz naše mjesne zajednice, već i iz drugih krajeva naše opštine i šire. To su Mrkojevići, otvoreni za sve i prema svima", poručio je Rašketić.

On je podsjetio na očekivanja da naredne sportske igre budu dočekane u nekom novom ambijentu, da dio takmičenja konačno bude realizovan u sportskoj sali, te da učenici ove škole konačno dobiju adekvatne uslove za bavljenje sportom.

"Sa nivoa lokalne uprave smo u prethodne dvije godine stvorili sve neophodne uslove za raspisivanje izvođačkog tendera za izgradnju sportske sale. Ovaj objekat je od strane predsjednika Opštine proglašen objektom od opšteg interesa, Opština Bar je finansirala izradu idejnog i glavnog projekta, kao i reviziju istog, a u skladu sa Sporazumom sa Ministarstvom prosvjete, prije više od 2 godine, uplaćena su sredstva u iznosu od 150.000 eura za početak realizacije ovog projekta, dok smo u međuvremenu izdali i građevinsku dozvolu", istakao je potpredsjednik Rašketić.

On je izrazio spremnost lokalne uprave da, u slučaju da to ne učine nadležni državni organi koji su vlasnici školske infrastrukture, preuzme punu odgovornost za realizaciju ovog projekta i isti u potpunosti finansira iz sopstvenih sredstava.

Sportske igre u Mrkojevićima predstavljaju posebno značajan događaj amaterskog sporta djece i mladih u Baru, čiji je osnovni cilj promocija zdravog načina života i prijateljstva.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar