Učenici iz Šavnika na ljetovanju u Baru

savnikk 2

Ljetovanje im je obezbjedila Opština Bar

Spičanović: “Potvrđujemo odgovoran odnos Opštine Bar prema djeci i mladima”

Učenici osnovnih i srednjih škola iz Šavnika borave u Čanju na ljetovanju koje je obezbjedila Opština Bar sa težnjom da djeci sa sjevera Crne Gore učini dostupnim sve sadržaje koje imaju i njihovi vršnjaci sa primorja i iz drugih gradova.

savnikk 1

Grupa od 69 učenika u pratnji 3 učitelja i nastavnika juče je, u organizaciji barske lokalne uprave, posjetila neke od najprepoznatljivijih prirodnih i kulturnih znamenitosti u gradu.

Sa njima se susrela potpredsjednica Opštine Bar Tanja Spičanović koja im je poželjela dobrodošlicu i lijep boravak na moru.

Spičanović je istakla da je ova aktivnost samo jedna od onih kojom se potvrđuje odgovoran odnos Opštine Bar prema djeci i mladima i posvećenost unaprijeđenju socijalne i dječije zaštite.

“Ova saradnja je izraz prijateljstva dvije opštine i naklonosti prema djeci iz Šavnika koja toj maloj crnogorskoj opštini udahnjuju trajanje i radost života. Vjerujem da će ova lijepa praksa biti nastavljena i ubuduće, te da ćemo pružiti priliku što većem broju djece sa sjevera Crne Gore da uživaju u odmoru tokom ljetnjih raspusta”, poručila je Spičanović.

Nakon posjete jednom od najstarijih stabala masline u Evropi, zasađenog prije skoro 2247 godina, šavnički učenici su prošetali starobarskom čaršijom i Starim gradom, a zahvaljuju vodičima JU Kulturni centar Bar djeca su, na edukativan i zanimljiv način, saznala nešto više o istorijatu i simbolici ovih barskih znamenitosti.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar