Timski rad u dijabetesu

plava top

Sinoć je otvoren 12. edukativni kamp koji se bavi dijabetesom , i preventivnim programima za zdraviju budućnost.

Kamp je otvoren do 3.septembra u hotelu “Princes” pod sloganom “Timski rad u dijabetesu”.

Namijenjen je zdravstvenim radnicima: medicinskim sestrama, izabranim doktorima, specijalistima porodične medicine, endokrinolozima, farmaceutima i osobama sa dijabetesom.

Tradicionalni 12. Edukativni kamp u Baru je otvorila prof. dr Violeta Mladenović specijalista interne medicine i subspecijalista endokrinologije iz Kragujevca.

Dr Valentina Kalinić internista-endkrinolog, osnivač NVO Društvo za borbu protiv šećerne bolesti – Plavi krug Bar i inicijator ideje da Crna Gora ima Kamp koji se bavi temama dijabetesa i problemima sa kojim se osobe sa dijabetesom susreću, podsjetila je da su po ranije ustaljenoj praksi sve radionice otvorenog tipa.

-Pacijenti, roditelji, ostalo medicinski i nemedicinski kadar može prisustvovati predavanjima koje su otvorenog tipa i učestvovati aktivno u svemu što doprinosi aktivnoj borbi za prevenciju komplikacija i očuvanju i unapredjenju zdravlja kod osoba sa dijabetesom, istakla je dr Kalinić uz podsjećanje da je dijabetes stanje koje obiluje brojnim novinama, a da biste bili u toku morate pratiti pacijenta.

Direktor Instituta za javno zdravlje Crne Gore dr Igor Galić, kazao je, da prevencija dijabetesa nije samo pitanje medicinske intervencije, već i promjene u našem društvenom okruženju i načinu života.

 

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar