Guverner Rotary distrikta 2483 za Srbiju i Crnu Goru u posjeti Raičeviću

rotrijan sr

Posjeta je bila radna, kao nastavak uspješne saradnje lokalne uprave i Rotary fondacije.

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević primio je u prvu zvaničnu posjetu novoimenovanog guvernera Rotary distrikta 2483 za Srbiju i Crnu Goru Aleksandra Radojičića.

Sastanku su prisustvovali i Stevan Milošević, predsjednik Rotary kluba Bar i Nikola Banović, član Upravnog odbora Rotary kluba Bar i asistent guvernera Distrikta 2483 za primorje.

Predsjednik Raičević je upoznao guvernera sa principima funkcionisanja lokalne uprave, strateškim pravcima razvoja grada, uz poseban osvrt na oblast turizma i snažan investicioni ciklus vrijedan 200 miliona eura, koji će tokom narednih godina Bar pozicionirati na mapi elitniih turističkih destinacija. Osim toga, Raičević je predstavio i nastojanja Opštine da, shodno savremenim trendovima, obezbijedi digitalizaciju i modernizaciju javnih usluga, kao korak bliže statusu Bara kao “smart city-a”.

Uz zahvalnost na prijemu, guverner Radojičić je predstavio ciljeve i aktivnosti Rotary pokreta i Distrikta 2483 u narednom periodu, kao i mogućnosti za pomoć lokalnoj zajednici preko projekata Rotary fondacije.

Rotary guverner 10

Sagovornici su konstatovali da je dosadašnja saradnja lokalne uprave i Rotary kluba Bar bila plodotvorna što potvrđuje realizacija projekata u oblasti zdravstvene zaštite u okviru kojih su donirani medicinski aparati bolnici u Baru, ali sredstva za Centar za neonatologiju u Institutu za bolesti djeci u Podgorici.

Partnerstvo Opštine i Rotary kluba Bar je nastavljeno i kroz zajedničke aktivnosti na projektu “RecyEco” koji, kroz prikupljanje baterija za reciklažu, ima za cilj podizanje svijesti kod ljudi, a posebno kod mladih, o važnosti zaštite životne sredine.

Konstatovana je važnost djelovanja Rotary kluba Bar u svim onim inicijativama koje donose dobrobit lokalnoj zajednici, uz obostrano iskazanu posvećenosti budućoj saradnji i zajedničkim naporima za poboljšanje kvaliteta života gradjana.

 

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar