Bar: aktivnosti Regionalnog centra bezbjednosti „Jug“

fotoo 121

Uprava policije saopštava...

Službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Jug“ – Odjeljenja bezbjednosti Bar su, preduzimajući mjere i radnje na otkrivanju i suzbijanju krivičnih djela na području opštine Bar, pretresom oduzeli pušku u ilegalnom posjedu i identifikovali osobe koje su u junu fizički napala jednu osobu i nanijele joj teške tjelesne povrede.
Naime, postupajući po naredbi nadležnog sudije, pripadnici barske policije su izvršili pretres stana koji koristi E.Š. (20) iz Bara, kojom prilikom je pronađena i oduzeta kovačka puška u ilegalnom posjedu. O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru koji će se o eventualnoj pravnoj kvalifikaciji naknadno izjasniti.
Osim toga, barska policija je identifikovala osobe koje su 24. juna u naselju Dobra Voda, nakon kraćeg verbalnog konflikta fiziči napali A.K. nanoseći mu teške tjelesne povrede u vidu frakturu nosne kosti sa dislokacijom. Policija u Baru je protiv R.V. i J.V. podnijela krivičnu prijavu zbog sumnje da su izvršili krivično djelo teška tjelesne povreda.

Barska policija lišila je slobode i 6 lica za kojima su bile raspisane potjernice.

U cilju održavanja povoljne bezbjednosne situacije tokom ljetnje turističke sezone, policijski službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Jug“ – Odjeljenja bezbjednsoti Bar, su na teritoriji svoje nadležnosti, u proteklom periodu sproveli niz aktivnosti na lociranju lica za kojima su raspisane potjernice, kojom prilikom je pronađeno šest lica, od kojih su dva međunarodno traženo i jedan strani državljanin čiji je nestanka prijavila porodica.
Locirani su državljani Crne Gore koji su se potraživali po nacionalnom potjernicima zbog krivičnih djela silovanje, izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnjelaka tjelesna povreda i krađa.
Policijski službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Jug“ će nastaviti sa proaktivnim terenskim radom, što je jedan od prioritetnih aktivnosti, a u cilju suzbijanja svih vidova kriminaliteta, na crnogorskom primorju, saopšteno je iz Uprave policije.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar