Reagovanje Momčila Lekovića na objavu Asima Andrića na portalu Jedro

lekovic portret 

Reagovanje prenosimo integralno.

Potpuno je razumljivo i očekivano da prvi savjetnik u kabinetu predsjednika Opštine Bar gospodin Andrić mora stati u odbranu partije (DPS) i izvršne vlasti, a ujedno i u odbranu svog pretpostavljenog kojeg savjetuje. Zbog toga mu ne zamjeram jučerašnje neubjedljivo piskaranje kojim od mene i moje partije brani mještane Crmnice.

Međutim, i pored svih napora i potrošenih riječi, savjetnik Andrić ne uspjeva da me ubijedi da Crmnica nije u sastavu opštine Bar odnosno da Opština Bar kao lokalna samouprava nije nadležna za Crmnicu koja joj teritorijalno i administrativno pripada. Po mom skromnom istorijskom znanju, 1956. godine ukidanjem Opštine Virpazar, Crmnica postaje sastavni dio Opštine Bar.

Koliko ja znam gospodine Andriću, Crmnica je bila i ostala srce Bara. Za nju kažu da kada ju je Bog stvarao, kao da je bio dokon i mnogo dobre volje. I nije je stvarao samo sedam dana, niti je žalio materijala da ugradi u njene ljepote.

A vi se sada, zbog šačice vlasti odnosno straha od političke štete, kao izvršna vlast ograđujete od nje i prepuštate je "na milost i nemilost" nekom tamo direktoru Nacionalnog parka za koga kažete da je nadležan? Da li je to pošteno savjetniče Andriću? Da li je pošteno prema mještanima Crmnice i okolnih sela koja su tog dana protestvovala u Virpazaru?

Upoznaću Vas da je usvojenom Državnom studijom lokacije “Virpazar”, opština Bar itekako nadležna. Upoznaću Vas i da služba predsjednika Opštine čiji ste i Vi dio prati stanje uređenja prostora i učestvuje u pripremi jednogodišnjeg programa uređenja prostora za cijelu teritoriju opštine Bar, da ostvaruje saradnju sa Vladom i ostalim državnim institucijama i u konačnom da postupa po predstavkama i pritužbama građana upućenim predsjedniku.

Podsjetiću Vas da su građani upravo prije par dana uputili javne i otvorene pritužbe na rad lokalne samouprave, MZ i Opštine.

Podsjetiću Vas da smo mi kao odgovoran klub reagovali na to saopštavajući da ćemo inicirati posebnu sjednicu na kojoj će se raspravljati o ovom problemu i raditi na njegovom rješavanju.

I šta Vi radite? Umjesto da djelujete u pravcu rješavanja problema, budete politički široki, podržite našu inicijativu za zakazivanjem sjednice, Vi spinujete, politički oponirate i "perete ruke" od Crmnice i Crmničana upućujući im pritom licemjernu medijsku podršku.

Ako Vi i DPS morate da branite Crmnicu i Crmničane od odbornika Lekovića i Demokrata, što bi rekli mladi: "propalo se".

Nego da se na kraju ponovo vratim bogatoj istoriji ovog kraja. Imala je nekada davno, prije DPS-a Crmnica kolski put i poštanski saobraćaj dilidžansom, prvu željezničku prugu u Crnoj Gori, telegrafsku liniju, parobrodsku vezu sa mjestima na obali Skadarskog jezera. Imala je sve što joj je bilo potrebno u to vrijeme.

A šta danas ta ista Crmnica ima savjetniče Andriću? Osim decenijskih obećanja partije kojoj pripadate. Koliko ste puteva kao izvršna vlast izgradili ili renovirali na području Crmnice u poslednjih nekoliko godina?

Nekada se govorilo "Isto kao što svi putevi vode u Rim, vode i u Vir", a danas zaslugom Vaše partije kopnom do Vira gotovo i da se i ne može.
U potpisu, Momčilo Leković, Predsjednik kluba odbornika Idemo ljudi-Demokrate-UCG u SO Bar.

 

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar