Treći Sajam preduzetništva Opštine Bar otvoren sinoć

 spičkka 1

Lokalna uprava će do 2026. uložiti 2miliona eura u razvoj preduzetničke djelatnosti

Treći Sajam preduzetništva Opštine Bar na kojem su se svojim djelatnostima predstavili preduzetnici i preduzetnice, koji su podržani kroz više opštinskih programa podrške razvoju lokalnih mikro i malih biznisa, otvoren je sinoć na platou ispred Dvorca kralja Nikole.

Širok spektar proizvoda i usluga posjetiocima sajma je predstavilo osamnaest izlagača, uz organizovanu degustaciju hrane, kreativne radionice za najmlađe sugrađane i sportsko-muzički događaj - zumba za djecu.

spičkka 3

Potpredsjednica Opštine Bar mr Tanja Spičanović podsjetila je ovom prilikom da je lokalna uprava prvi Sajam organizovala 2021.godine, u izazovnom post-kovid periodu, sa namjerom da obezbijedi promociju svih djelatnosti i proizvoda koje preduzetnici iz Bara nude lokalnom tržištu i zajednici.

"To je bio logičan nastavak aktivnosti Opštine Bar u domenu podsticanja razvoja preduzetništva, a koji su podrazumijevali i edukativnu i finansijsku podršku odnosno dodjeljivanje bespovratnih novčanih sredstava", istakla je Spičanović.

Lokalna uprava je budžetom za 2023.godinu opredijelila sredstva u iznosu od 400.000 eura za podršku razvoju preduzetničke djelatnosti, kao jednom od svojih strateških prioriteta.

"Za žensko preduzetništvo je ove godine već dodijeljeno 100.000 eura, dok će veliki grant u iznosu od 300.000 eura, koji je namijenjen svim preduzetnicima, biti realizovan nakon raspisivanja Javnog poziva koji nas očekuje krajem ovog mjeseca", rekla je potpredsjednica Spičanović naglašavajući da će do kraja 2026.godine u ove svrhe biti uloženo gotovo 2 miliona eura budžetskih sredstava.

Ona je najavila i otvaranje posebne kancelarije koja će omogućiti bolje povezivanje lokalne uprave i Sekretarijata za lokalni ekonomski razvoj sa privrednim sektorom.

"To će nesumnjivo biti svojevrsni focal point privrednih dešavanja i svih investicionih zamajaca, kao i kompletnog procesa razvoja koji će uslijediti u Baru. Vjerujemo da ćemo na taj način sve konsultantske i stručne usluge koje Opština pruža građanima učiniti još dostupnijima", poručila je Spičanović.

spičkka 2

Opština Bar, kao jedna od prvih lokalnih uprava u Crnoj Gori, od 2019.godine u kontinuitetu uspješno realizuje niz programa podrške razvoju preduzetništva, zbog čega je u regionu prepoznata kao primjer dobre prakse. Tome u prilog govori činjenica da je u proteklom petogodišnjem periodu podržano 186 biznis projekata i dodijeljeno gotovo 800.000 eura, što je u krajnjem doprinijelo unapređenju lokalnog privrednog ambijenta i kreiranju novih radnih mjesta.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar