Klub odbornika DPS Bar: Upućena inicijativa Skupštini opštine Bar za formiranje Ženskog kluba

so b 1

Žene su oduvijek politici davale posebnu snagu i istrajnost.

Odbornica Demokratske partije socijalista u SO Bar i predsjednica AŽ DPS Bar, Vesna Drašković uputila je inicijativu predsjedniku SO Bar za pokretanje postupka za formiranje Ženskog kluba. Učešće žena u društveno-političkim procesima odlučivanja je od nesumnjivog značaja za emancipaciju crnogorskog društva u cjelini, a ova inicijativa imala bi za osnovni cilj kreiranje podsticajnijeg lokalnog ambijenta za ravnopravniji položaj žena u društvu.

Žene su oduvijek politici davale posebnu snagu i istrajnost, iscrtavale konture vizionarskih ciljeva. Na nama je obaveza da u kontinuitetu radimo na stvaranju uslova za punu političku emancipaciju žena, za veći broj žena na mjestima odlučivanja, veću zastupljenost žena u odborničkim klupama, kao i osnaživanje aktivizma žena u svim oblastima.

Upravo implementacijom ove inicijative u SO Bar, Ženski klub bi djelovao kao neformalno skupštinsko tijelo koje bi se direktno bavilo podsticajem žena na aktivnije učešće u političkom i javnom životu, afirmacijom rodne ravnopravnosti na svim nivoima odlučivanja, unapređenjem položaja žena u svim sferama društvenog života i javnog djelovanja i drugim pitanjima od značaja za aktivizam i društvenu participaciju žena.

Slijedeći pozitivnu praksu koja je ustanovljena kroz osnivanje Ženskog kluba Skupštine Crne Gore u 27. sazivu, a potom i praksu lokalnih samouprava u kojima su osnovani Ženski klubovi kao neformalne skupštinske grupe, cijenimo da će realizacija ove inicijative kroz djelovanje Ženskog kluba u okviru Skupštine opštine Bar doprinijeti inkluziji žena u svim društvenim, ali i političkim procesima u našem gradu.

U potpisu, Klub odbornika DPS Bar

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar