Trostruki ugođaj pod okriljem bARS-a u Dublin pabu

Post VIS

Večeras u 21h...

bARS segment „Ljetopisa“ biće nastavljen večeras u 21h multimedijalnom promocijom albuma „Život u e-mollu“ VIS-a „BEŽ“, uz premijeru video-spota za numeru „Ružan san“ i mini koncert. Mjesto događaja je Dublin Pub u Ulici maršala Tita, kultno mjesto alternativne i pop-rock kulture.
VIS „BEŽ“ je projekat nastao u cilju očuvanja urbane muzičke baštine Bara, i predstavlja spoj rada tri autora – Božidara Gagovića, Edina Dibre i Željka Milovića, na pjesmama koje su nastale u periodu 1985–1990.
EP „Život u e-mollu“, čiji je izdavač Mediteran Multimedia, čini šest pop pjesama snimljenih na akustičnim instrumentima u novim, bogatijim aranžmanima nego što su bile u izvornim varijantama.

Realizacija projekta omogućena je sredstvima Opštine Bar, nakon Konkursa za raspodjelu nevladinim organizacijama za 2023. godinu.

Božidar Gagović je danas na čelu poznate rock grupe „Akademia“, a osamdesetih je svirao u barskim grupama „Carlo V“, „Ponoćni ritam“ i „Don Kihot“. Željko Milović je književnik, publicista i novinar, a osamdesetih je bio vokal barske grupe „The Acropolyss Band“. Edin Dibra je multiinstrumentalista mlađe generacije, snimatelj i producent, a sarađivao je sa velikim brojem aktuelnih crnogorskih i regionalnih muzičara. U nastanku albuma su, pored Gagovića, Dibre i Milovića, učestvovali i drugi barski muzičari.

 

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar