Duo Brajović – Nikčević večeras na bARS-u

Koncert gitara post

Dvorac kralja Nikole - početak u 22h,

U sklopu programa posvećenog barskim stvaraocima (bARS) večeras će na Ljetopisu, u Dvorcu kralja Nikole sa početkom u 22h, nastupiti duo Bojana Brajović (gitara) i Boris Nikčević (flauta).
Gitaristkinja i flautista sarađuju i nastupaju kao duo od 2011. godine. Imali su veliki broj koncerata u Crnoj Gori, Francuskoj, Srbiji i Sloveniji. Tokom 2013. godine su, uz pomoć Ministarstva kulture, realizovali nesvakidašnji projekat „Turneja po Crnoj Gori“, kada su za tri mjeseca održali koncerte u jedanaest crnogorskih gradova. Nastupili su u Istorijskom muzeju Kremlja u Moskvi, u čast obilježavanja decenije crnogorske nezavisnosti.
Članovi su ansambla „Clazz quintet“, osnovanog da izvodi prevashodno djela francuskog kompozitora Kloda Bulinga.
Neobičnu sintezu klasične i džez muzike, koju Buling njeguje u svojim djelima, čula je i publika na nekoliko džez festivala u Crnoj Gori, a regionalnom turnejom „Koncerti bez granica“ predstavili su se publici u Beogradu, Tirani, Ljubljani i Sarajevu. Sa velikim uspjehom su nastupili na velikoj sceni CNP-a, u Podgorici 2019. godine, kao i 2020, u okviru festivala „Dani gitare“.
Bojana i Boris se, pažljivim odabirom repertoara originalno pisanim za duo gitara – flauta, trude da ovaj, na prvi pogled neobični spoj instrumenata, približe širokom auditorijumu.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar