Srijeda, dan posvećen književnosti za sve uzraste

asr bz

Srijedu, 19. jul na „Barskom ljetopisu“ obilježiće dva programa namijenjena različitim generacijama.

U parku Dvorca kralja Nikole, sa početkom u 10h, u sklopu Pratećeg programa biće održana interaktivna književna radionica „Djetinjstvo je najljepša vrteška čuda“, Književnog kluba „Poenta poetika“, čiji su autori Milica i Goran Radojičić.
Program je zamišljen tako da djeca kroz igru, razmjenu mišljenja, iskustava i znanja, saznaju nove stvari o književnosti, upoznaju se sa knjigom „Vrteška čuda“ i radom autora.
Prisutni će biti u prilici da se upoznaju sa drugim formatima u kojim je objavljena zbirka (Brajevo pismo, audio-verzija), u saradnji sa Savezom slijepih Crne Gore. Kroz interesantne vježbe i zadatke naučiće nešto novo o Brajevom pismu, ali i kako se ovo pismo koristi.
Radionica podrazumijeva konstantu uključenost djece, pokazivanje njihovih talenata, umijeća i postignuća. Djeca će se upoznati sa radom Književnog kluba „Poenta poetika“, Udruženja crnogorskih pisaca za djecu i mlade i časopisom „Osmijeh“. Autori će pripremiti iznenađenja i poklone za djecu.

U sklopu večernjeg programa, istog dana, zvanično će biti otvoren i Književni segment festivala, promocijom romana „Ključevi dobra i zla“ književnika Vuka Martinovića.
Ovaj novosadski televizijski novinar autor je brojnih reportaža i više televizijskih serijala među kojima su „Kvadrat varoši – priče iz istorije Novog Sada“ i „Luča“.
Svi književni programi odvijaće se na platou ispred Dvorca sa početkom u 21h.

 

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar