Sječa platana...

platani dnl 

Darko Saveljic: Platani & zeleni

Stav sa FB stranice prenosimo integralno.
Sva priča o junačkoj, ponosnoj i građanskoj Crnoj Gori, atraktivnoj turističkoj destinaciji i ekološkoj državi, Crnoj Gori koja (zvanično) teži učlanjenju u Evropsku Uniju, pada u vodu pred ovakvim scenama. Ako neko misli da bi se ovo moglo desiti u Briselu, Londonu ili Parizu, grdno se vara.
Ni depeesu, koji se tri decenije trupačke iskakao na Danilovgrad, koji je od bogate opštine napravio onu koja zavisi od milostinje centralne vlasti, jer nije sposobna sama sebe da održava, nije uspjelo da posječe platane u Gradu.
Ali jeste novoj garnituri.
Opština Danilovgrad, ne samo da je obmanula svoje građane saopštenjem da će posjeći samo tri platana (posjekla ih je četiri puta više), ona proziva ekologe i zaštitare "imaju slobodnog vremena na pretek". Zastidi li se iko ove izjave?
Ljudi danas voze kola po Marsu, šalju satelite u kosmos, kloniraju životinje… nije da se nije moglo naći pametnije rješenje za problem sigurnosti saobraćaja, umjesto ovog varvarstva.
Danilovgrad je najtopliji grad u državi. Sječa drvoreda je na najbolji način rekla o svijesti i savjesti uprave.
Mladi a već prevaziđeni.
Tužno.

Iz Jedra dopunjujemo info. 

Mediji su objavili saopštenje lokalane samouprave Danilovgrada
Tri platana od osam koji se nalaze ispred Osnovne škole „Vuko Jovović“ moraju biti posječeni, nikako cijeli drvored, kako se pokušava neistinito predstaviti, istakli su juče iz Opštine.
Gubitak zelenih površina nadoknadićemo sadnjom drugih vrsta drveća koja će biti bolje prilagođena okruženju i zahtjevima održavanja, stoji u jučerašnjem saopštenju Opštine Danilovgrad.
Medjutim, u dokumentovanoj krivičnoj prijavi gradjanina Savovića, stoji da je posječeno trinaest stabala, a debla su utovarena na kamione i odvezena u nepoznatom pravcu.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar