FORCA se ograđuje od glasanja Crne Gore protiv rezolucije UN-a

kurannn

Glasanje CG nema racionalno objašnjenje- kažu u FORCA-i.

Koji je razlog što je Crna Gora glasala protiv rezolucije kojom se osuđuje spaljivanje svete knjige Kur’ana? Stav crnogorske diplomatije u Savjetu za ljudska prava Ujedinjenih nacija (UNHRC) je ne samo iznenađujući već razočaravajući i u potpunosti pogrešan i štetan, saopštila je FORCA.

“FORCA najoštrije osuđuje glasanje Crne Gore 12. jula, kojim je bila protiv Rezolucije kojom se ovo paljenje osuđuje kao vjerska mržnja koja predstavlja podsticanje na diskriminaciju, neprijateljstvo i nasilje. Diplomatija, koja ima tehničkog ministra i Vladu, glasajući na način kako je glasala, napravila je grešku bez presedana koja nema racionalno objašnjenje”, kažu u FORCA-i.

Ističu da ovakvo glasanje pokazuje koliko je sistem vlasti osakaćen kompromisima i ekstremnim populizmom u kojem preživljava svoje dane na vlasti.

“Crna Gora je sekularna država i glasanje za rezoluciju bi pokazalo da se Crna Gora nalazi na braniku suživota i vjerske tolerancije kao dragocjene vrijednosti, a ne zlonamjerne i kratkovide podjele. Ponavljamo da se FORCA ograđuje od sramnog glasanja izdvajajući ono što smo naglasili da vlast mora djelovati i poštovati ljudska prava manjina, a ne koristiti samo prazne priče, riječi i floskule kosmopolitizma”, zaključuje FORCA.

Izvor:CDM

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar