Raičević u Burgasu!

miš u burgas 1

U fokusu je intenziviranje saradnje i razmjena iskustava u oblastima od zajedničkog interesa

 miš u burgas 2

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević boravi u zvaničnoj posjeti Burgasu na poziv gradonačelnika Dimitrija Nikolova, sa ciljem jačanja veza i uspostavljanja saradnje u realizaciji brojnih projekata od zajedničkog interesa, te pokretanja procesa bratimljenja ovih gradova.

Tokom dvodnevne posjete, Raičević se susreo sa gradonačelnikom Nikolovim i njegovim saradnicima, kao i sa predstavnicima menadžmenta Luke Burgas, koja je ujedno najveća luka na Crnom moru.

U fokusu sastanaka bila su pitanja snaženja ekonomskih aktivnosti, saradnje u oblasti kulture, ali i razmjena iskustava u implementaciji koncepta pametnog javnog transporta.

Posebno važna tema tokom susreta ticala se i uspješnosti Burgasa i države Bugarske u korišćenju strukturalnih EU fondova, a čije iskustvo i dobra praksa predstavljaju važan resurs u pogledu razmjene informacija i znanja, koje će doprinijeti tome da Bar i Crna Gora budu adekvatno pripremljeni za korišćenje ovih fondova nakon prijema u članstvo u zajednicu evropskih naroda.

Ocjenjujući da postoji veliki prostor za razvoj partnerstva, Raičević i Nikolov su afirmisali obostranu posvećenost ovom procesu koji može podstaći ostvarenje strateških vizija i planova, te unaprijeđenje kvaliteta života za građane Bara i Burgasa.

Tokom susreta sa predstavnicima menadžmenta Luke Burgas razmijenjena su iskustva o načinima funkcionisanja i poslovanja, sa posebnim akcentom na kruzing aktivnosti i važnost kvalitetnih lučkih usluga za servisiranje brodova na kružnom putovanju.

Pored predsjednika Raičevića, u delegaciji koja boravi u Burgasu su i ambasador Bugarske u Crnoj Gori Stefan Dimitrov i počasni konzul Bugarske u Crnoj Gori Novica Jovović.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar