Bar: pregledom vozila pronađeno oko 50 grama marihuane

pol sa rotacijom

Sumnja se da je pomenuta opojna droga vlasništvo C.R.

U cilju održavanja povoljnog bezbjednosnog ambijenta tokom ljetnje turističke sezone, policijski službenici regionalnog centra bezbjednosti „Jug“ su, na teritoriji svoje nadležnosti tokom juna, sproveli niz planiranih aktivnosti na suzbijanju ulične prodaje droga.
Sa pomenutim aktivnostima pripadnici policije nastavili su i u tekućem mjesecu, te su službenici Odjeljenja bezbjednosti Bar juče kontrolisali vozilo ulcinjskih registarskih oznaka i četiri lica koja su se nalazila u njemu. Tom prilikom je u vozilu pronađeno 48,8 grama zelene biljne materije za koju se sumnja da je opojna droga marihuana.
Policija je došla do sumnje da je pomenuta opojna droga vlasništvo C.R. Takođe, dok kod saputnika I.E. pronađena je manja količina zelene biljne materije za koju se sumnja da je opojna droga marihuana.
Protiv C.R. će po nalogu tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici biti podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, dok će protiv I.E. biti podnijeta prekršajna prijava zbog prekršaja iz čl. 52 Zakona o sprečavanju zloupotrebe droga.
Napominjemo, tokom juna su pripadnici policije na teritoriji koju svojom nadležnošću obuhvata Regionalni centar bezbjednosti „Jug“ ukupno zaplijenili 5,7 kilograma opojnih droga i 890 komada tableta koje sadrže drogu za ličnu terapiju bez odobrenja doktora. Ovi rezultati rada upravo su pokazatelj efikasnog i proaktivnog rada policijskih službenika, naročito kada uzmemo u obzir uporedne podatke iz juna 2022. godine kada je oduzeto 83,9 grama raznih droga. Takođe u 85 pojedinačnih slučajeva je zaplijenjena opojna droga što je povećanje od 174,19% u odnosu na jun 2022. godine kada je bila 31 zapljena.
Policijski službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Jug“ će nastaviti sa proaktivnim terenskim radom i u narednom periodu, kao jednom od prioritetnih aktivnosti u cilju suzbijanja ulične prodaje droga na crnogorskom primorju.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar