Vijesti iz JU Kuturni centar Bar

alekss grabežž

Saopštenje o aktivnostima prenosimo integralno.

Prethodni mjesec u Kulturnom centru Bar obilježile su veoma važne i značajne aktivnosti koje proizilaze iz propisanih djelatnosti ove Javne ustanove i predstavljaju zadovoljavanje potreba i ostvarivanje interesa naših građana u kulturi.
Prvenstveno, realizovan je festival dječijeg literarnog i likovnog stvaralaštva, kao i stvaralaštva za djecu „Susreti pod Starom maslinom“, koji svojim konceptom podstiče kreativne potencijale i nove mogućnosti našeg mladog naraštaja.
Zavičajni muzeji Galerija “Velimir A. Leković” nastavili su svoje izlagačke aktivnosti realizacijom izložbi: kolektivnom izložbom “Crnogorski vladari” kao i izložbama akademskih slikara Tiha Vujovića i Seide Belegović.
Nastavljene su intenzivne i dinamične aktivnosti na finalizaciji kompleksnih programskih sadržaja ovogodišnjeg izdanja festivala „Barski ljetopis“, koji promoviše savremenu crnogorsku kulturno-umjetničku scenu, ali i veoma zapažena dostignuća iz regiona.
Treba naglasiti to da je u ovom period obezbijeđena i finansijska podrška nadležnoog Ministarstva za oba festivala, kao i dva projekta zaštite i očuvanja kulturnih dobara (Mesdžida i konzervcija fresaka).
Imajući u vidu značajne potencijale koje grad Bar baštini u oblasti kulturnog nasleđa, nastavljeni su radovi na zaštiti i očuvanju izuzetnih kulturnih dobara, i to: u Starom gradu Baru na ostacima otomanskog groblja Mesdžid i konzervacija fresaka u Crkvi Svetog Nikole (objekt 154). Ujedno, dobijena je saglasnost Uprave za zaštitu kulturnih dobara na glavni konzervatorski projekat rekonstrukcije Dvorca kralja Nikole, nakon čega slijedi saglasnost revizora i raspisivanje javnog poziva za izbor izvodjača.
Da bi kultura u narednom periodu postala prepoznatljivo obilježje grada Bara isnažan promoter našihsveukupnihpotencijala, neophodno je da zajednički radimo i doprinosimo njenom unapređivanju, kako putem kreiranja i produkcije novih programskih sadržaja i njihovom kontinuiranom prezentacijom, tako i modernizacijom i rekonstrukcijom scenskih prostora.
Zajedničkim djelovanjem svih aktera barske kulturno-umjetničke i stvaralačke scene, transparentnošću i inkluzivnošću aktiviraćemo sve naše potencijale i otvoriti nove mogućnosti za razvoj sektora kulture.
U potpisu , mr Aleksandra Grabež , direktorica JU Kulturni centar Bar

 

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar