Stop trgovini & zloupotrebama droga!

kamp rukomet 

26. Jun – Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama

Rezolucijom 42/112, 1987. godine Generalna skupština UN-a proglasila je 26. jun Međunarodnim danom protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama kao izraz odlučnosti da ojača delovanje i saradnju u borbi protiv zloupotrebe i trgovine drogama.

Ovaj dan obeležava se širom sveta u cilju mobilisanja pojedinaca i zajednice za aktivan odnos u suzbijanju problema zloupotrebe droga.

Ovim povodom Opština Bar je organizovala edukativnu radionicu u okviru koje su učesnice Rukometnog kampa proslavljene rukometašice Jovanke Radičević upoznate sa štetnošću zloupotrebe ovih supstanci, sa posebnim akcentom na doping.

Ovogodišnji 26.jun obilježava se pod sloganom „Ljudi prije svega: zaustavimo stigmu i diskriminaciju, ojačajmo prevenciju“, pa je stoga na značaj kontinuiranog rada na prevenciji ukazao i VD sekretara Sekretarijata za sport i mlade Opštine Bar Goran Simić.

Radionici je prisustvovalo 40 učesnica uzrasta od 12 do 18 godina koje su bile zainteresovane za učešće u diskusiji, te pokazale zavidno predznanje o ovoj temi. Imale su priliku čuti o tome kako različite supstance mogu djelovati na ljudski organizam, koje su dugoročne posljedice, kao i o značaju informisanja u pogledu korišćenja određenih vrsta ljekova, a koji u sebi mogu sadržati supstance koje su zabranjene u sportu.

Razgovarano je o sportskom duhu, faktorima koji mogu uticati na to da neko počne koristiti nedozvoljene supstance i o značaju očuvanja mentalnog zdravlja kroz rad na sebi.

Cilj radionice bio je edukovati i motivisati djecu, koja su ujedno i najizloženija rizicima, da uzmu aktivno učešće u borbi protiv zloupotrebe droga, te da vršnjačkom edukacijom daju doprinos podizanju svijesti kod onih koji o ovoj problematici ne znaju dovoljno.

 

 

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar