Milatović dobio 1200 ponuda za savjetnike

 jakov milat

Od deset savjetnika na koje ima pravo za sada je imenovao šest.

Kako je "Vijestima" saopšteno iz Milatovićevog kabineta, za savjetnicu za spoljnu politiku imenovana je Marija Lakić Barfus, savjetnica za politički sistem i unutrašnju politiku je Biljana Papović, savjetnik za pravna pitanja Ivan Šikmanović, savjetnik za bezbjednost i odbranu Dejan Vukšić, savjetnik za ekonomiju i ekonomsku diplomatiju Mladen Grgić, dok je savjetnik za regionalni razvoj Aleksandar Stijović.

Lakić Barfus je karijerni diplomata i bila je, između ostalog, generalna direktorica za NATO i politiku bezbjednosti pri Ministarstvu vanjskih poslova.
Papović je doskora bila zamjenica izvršnog direktora NVO Centar za demokratsku tranziciju (CDT), a Šikmanović je bio savjetnik za pravna pitanja bivšeg premijera Zdravka Krivokapića.
Vukšić je bivši šef Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) i doskorašnji lider Demohrišćanskog pokreta (DHP), Grgić je do marta bio na čelu Agencije za investicije Crne Gore, dok je Stijović bio ministar poljoprivrede u Krivokapićevoj Vladi.
Iz Milatovićevog kabineta naveli su da su njegovi savjetnici izabrani nakon pažljive selekcije, na osnovu akademskih i profesionalnih dostignuća u oblastima koje pokrivaju, i predstavljaju, kako ističu, diskontinuitet od ranije prakse političkih postavljenja.
Dodaju da, po sadašnjem aktu o sistematizaciji, predsjednik Crne Gore ima mogućnost imenovanja deset savjetnika.
"Osim savjetničkog tima, biće angažovano i više mladih profesionalaca kako bi se institucija kadrovski osnažila, modernizovala i stavila u funkciju programskih ciljeva predsjednika Milatovića.
Naglašavamo da je dio saradnika predsjednika izabran na osnovu javnog konkursa na koji se prijavilo blizu 1.200 zainteresovanih profesionalaca", saopšteno je "Vijestima".

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar