Albanski policajci tokom ljeta na ispomoći u CG

nikola terzic i al

Potpisan protokol o saradnji ...

Policije Crne Gore i Albanije spremne da se suoče sa svim vidovima organizovanog i prekograničnog kriminala

Delegacija policije Republike Albanije, koju je predvodio generalni direktor Muhamet Rrumbullak, boravila je u posjeti crnogorskog policije gdje ih je dočekao v.d direktora Nikola Terzić sa saradnicima

Povod posjete je bilo potpisivanje Protokol o saradnji tokom turističke sezone za 2023. godinu, između Uprave policije i policije Republike Albanije. Razmjena službenika na međunarodnom nivou datira još od 2012. godine, a ovaj vid saradnje Crna Gora i Albanija realizuju svake godine.

Direktor albanske policije je, u odnosu na potpisivanje ovog Protokola, izrazio posebno zadovoljstvo i kazao: „Boravak službenika naše policije na crnogorskom primorju ne utiče samo na to da se albanski državljani osjećaju bezbjednije, već i državljani Crne Gore, kao i svi građani koji borave i ljetuju u Crnoj Gori.“

Ova sastanak je bio prilika da Terzić i Rrumbullak razgovaraju o više tema, te su između ostalog otvorena pitanja konkretne saradnje u oblastima borbe protiv organizovanog kriminala, krijumčarenja, ilegalnih migracija, kao i trgovine ljudima.

Nikola Terzić je izrazio posebno zadovoljstvo zbog uspješno realizovanih aktivnosti u borbi protiv krijumčarenja narkotika koje su sprovedene u prethodnom periodu, te kazao: „Crnogorska policija ostaje posvećenja jačanju regionalne saradnje, jer samo zajedničkim djelovanjem i razmijenom operativnih informacija naša borba protiv organizovanih kriminalnih grupa može dovesti do konkretnih rezultata.“

Oblasti u kojima sarađuju policije Crne Gore i Albanije su brojne, a u narednom periodu je dogovoreno realizovanje operativnih sastanaka službi dvije policije u cilju realizacije konkretnih aktivnosti u oblastima borbe protiv krijumčarenja i ilegalnih migracija.

Dva direktora su se saglasila da su službe za sprovođenja zakona Crne Gore i Albanije spremne da se suoče sa svim vidovima organizovanog i prekograničnog kriminala.
Nakon potpisivanja Protokola o saradnji tokom turističke sezone, članovi delegacija dvije policije bile su na radnom ručku sa ministrom unutrašnjih poslova Filipom Adžićem, saopštila je Uprava policije CG.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar