Info dan o preventivnim mjerama zaštite od požara

vatrogasacc

Utorak, 13. juna sa početkom u 11h, na Šetalištu kralja Nikole, kod gradske marine.

Služba zaštite i spašavanja Opštine Bar, u saradnji sa Direktoratom za zaštitu i spašavanje MUP-a Crne Gore i nevladinom organizacijom “FORS Montenegro- Fondacija za razvoj sjevera Crne Gore” organizuje promociju preventivnih aktivnosti na planu zaštite i spašavanja od požara, u susret sezoni najizraženijih mogućnosti izbijanja istih.

Promocija će biti održana u utorak, 13. juna sa početkom u 11h, na Šetalištu kralja Nikole, u blizini gradske marine.

Ovom prilikom, pripadnici Službe zaštite i spašavanja upoznaće sve građane i javnost sa naredbom o zabrani loženja vatre na otvorenom prostora na teritoriji opštine Bar, koja važi u periodu od 10.juna do 30. septembra, kao i sa obavezom preduzimanja preventivnih mjera zaštite od požara u istom periodu, koja se odnosi na opštinske organe, privredna društva ustanove i druga pravna lica, ali i na same građane.

Uz to, svi posjetioci će biti u prilici da se informišu o bezbjednosnim uputstvima za prevenciju katastrofa u Crnoj Gori koje je publikovao Direktorat za zaštitu i spašavanje, kao i sa materijalom koje je NVO FORS Montenegro objavio na temu zaštite od požara i poplava u okviru projekta “Nepogode ne poznaju granice 2”, finansiranog od strane Evropske unije u okviru Programa prekogranične saradnje Crna Gora Albanija i Ministarstva javne uprave.

Cilj promocije je da se pruži doprinos sistemskom poboljšanju preventivnih mjera u slučaju požara kroz podizanje nivoa svijesti stanovništva, odgovornih lica i drugih subjekata o neophodnosti odgovornog ponašanja i povećanog stepena opreznosti prilikom požarne sezone, sve sa cijem očuvanja ekosistema, zaštite prirodnih i materijalnih dobara i sveukupne bezbjednosti.

 

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar