“Sedam veličanstvenih” –uručena diploma Luča u OŠ Anto Đedović

4.Djaci generacije

Dodjela diplome „Luča“ i nagrade za đaka generacije, organizovana je u srijedu, 7. juna kada je upriličen prijem za najbolje u generaciji, njihove roditelje , učiteljice i odjeljenjske starješine.
U ovoj generaciji IX razreda sedam je dobitnika/ca diplome „Luča“ i to:

Anđelija Đurković , IX-1

Matea Šćekić, IX-1

Tamara Joković , IX-1

Željana Đoković, IX-1

Lazar Knežević , IX-2

Katarina Martinović, IX-2 i

Laura Rajšić, IX-2

Za sve dobitnike „Luče“ obezbijeđene su na poklon knjige. A za đake generacije –Anđeliju Đurković i Mateu Šćekić i novčana nagrada iz školskog fonda .

0.Luconose
Ovo je veoma uspješna generacija čiji su pojedinci predstavljali školu na državnom takmičenju znanja, opštinskoj smotri recitatora, literarnim i likovnim konkursima, na takmičenjima iz stranih jezika i matematike, kvizu o Baru, izviđačkim višebojima, sportskim i šahovskim turnirima, eko akcijama , takmičenju u pružanju prve pomoći, raznim projektima... Okitili su se mnogim priznanjima i proslavili školu svojim uspjesima.
Učenice generacije učestvovale su, u okviru podrške talentovanim učenicima, i u školi prirodnih nauka. Od mnogobrojnih nagrada koje su osvojile, izdvajamo Anđelijinu pobjedu u projektu „Druže moj ,evropski“ Generalnog sekretarijata Vlade, a Matei je Ministartstvo prosvjete dodijelilo nagradu iz Fonda za kvalitet i talente . Ona je imala i najbolji rezultat na Eksternoj provjeri znanja (Maloj maturi) 2023. Poklon knjigu joj je uručila pedagoškinja Vlatka Gažević Marković .

3jpg
Čestitajući najboljima u generaciji, direktor Miloš Pantović poželio im je uspjeh u daljem školovanju :
„ Drago nam je što ste bili đaci naše škole , učinili ste nas ponosnim na ovaj svečani dan . Nadamo se da ćete u daljem školovanju nastaviti stazama uspjeha, a od nas ćete uvijek imati veliku i iskrenu podršku “. 

6.Sa roditeljima

Izjave dobitnika diplome “Luča” generacije 2022/23:


Za Mateu Šćekić diploma “Luča”znači mnogo , kao i izbor za đaka generacije . Upravo je to kruna njenog obrazovanja u osnovnoj školi. Iza ovog uspjeha stoji veliki rad, trud, pažnja na časovima, kao i samostalno interesovanje za oblasti nauke, te i neizostavna podrška porodice. Tokom školovanja je stekla prvenstveno veliki broj iskrenih prijatelja. Takođe, izgradila je samopouzdanje i samostalnost koji su jako važni za njene buduće korake u obrazovanju. Misli da činjenica što će njen mlađi od septembra biti đak prvak u ovoj školi, upravo je i najljepša preporuka svim budućim generacijama. „Ako roditelji žele da njihova djeca svoje prve korake u obrazovanju steknu uz odlične i posvećene nastavnike, koji svestrano edukuju, a ujedno i savjetuju svoje učenike u savremeno opremljenom prostoru, OŠ "Anto Đedović" je prava destinacija“-poručila je Matea. Njeni planovi za budućnost vezani su za oblast nauke, te se trenutno dvoumi između Srednje stručne škole-smjer farmacija i Gimnazije. Sebe u budućnosti vidi u svijetu STEM nauke i medicine, iz jednostavnog razloga što smatra da u tim granama može dati svoj maksimum i ujedno pomoći zajednici.

Anđelija Đurković smatra da su „Luča“ i priznanje „đak generacije“ došli kao nagrada za upornost, rad i trud tokom devetogodišnjeg školovanja. Osim znanja, stekla je mnogo prijatelja, kako među drugarima tako i među nastavnicima, a od većine njih je naučila da je najbitnije biti dobar čovjek, a onda i znanje koje se uvijek isplati. Za nju je škola drugi dom, jer je od nastavnika uvijek imala podršku i razumijevanje. Misli da je za učenike to najbitnije i zato bi im preporučila svoju školu. Odlučila je da je najbolje da svoje obrazovanje nastavi u Gimnaziji. Privlače je grafički dizajn, arhitektura.
“ Ali, ko zna, možda u naredne četiri godine promijenim mišljenje i opredijelim se za neku oblast o kojoj do sada nisam ni razmišljala“ –otkrila je Anđelija .

Željana Đoković kaže da joj je ova nagrada veoma važna jer je uložila mnogo rada i truda tokom devet godina da bi rezultati bili najbolji. Tako da joj „Luča“ predstavlja priznanje za sve to, a djeluje i kao motivacija za dalje školovanje jer bi je trebalo opravdati. Tokom školovanja je stekla veliko opšte znanje iz različitih oblasti i naučila kako da ga primijeni u različitim, novim situacijama. „Svoju školu bih preporučila kao jedno toplo, sigurno mjesto u koje će vas dočekati raširenih ruku , sa puno ljubavi i topline i uspješno vas voditi kroz svijet učenja i vaspitanja“-rekla nam je Željana. Planira da upiše Srednju stručnu školu-smjer farmacija, a buduće zanimanje vidi u oblasti medicine.
Za Tamaru Joković ova nagrada predstavlja potvrdu rada kroz devet godina školovanja. Znači joj jer je rezultat truda i iskustva koje joj je dalo podršku i znanje za dalje školovanje . Nagrada potvrđuje da bi trebalo da nastavimo i kada bismo posustali. „Ovo je škola u kojoj se prepoznaju talenti i daje podrška da se oni razvijaju jer tu rade najposvećeniji nastavnici. Pored učenja, u OŠ Anto Đedović stiče se i znanje o životu“ –poručuje Tamara. Upisaće Gimnaziju, a o budućem zanimanju ima nekoliko otvorenih opcija.
Lazar Knežević kaže da od same nagrade, iskreno, možda nema neke velike koristi, ali je ona dokaz da uz uložen trud i rad može da uspije u svemu. Misli da djeca ne trebalo školu da gledaju kao brigu, već kao mjesto gdje otkrivaju nove stvari, druže se, uče kako da se lijepo ponašaju. Preporučio bi ovu školu svim đacima jer pruža odlične uslove za rad. „Veliki broj nastavnika i osoblja zaista brine o učenicima i uvijek pokušavaju da im izađu u susret“ –podijelio je iskustva Lazar.
On je talenovani sportista i zato je odlučio da upiše Gimnaziju jer će mu to pružiti priliku da uskladi školske obaveze i treninge, a to mu je važno jer sport zauzima bitno mjesto u njegovom životu. 

 Za Katarinu Martinović ova nagrada predstavlja najljepšu uspomenu iz osnovne škole i znači joj jer je svih devet godina imala cilj da postane jedan od dobitnika ,,Luče’’. Osnovna škola joj je veoma lijepo iskustvo. Stekla je mnogo prijatelja i uspomena, a najvažnije od svega, mnogo znanja.
„ Novim generacijama bih svoju školu preporučila zato što sam se u njoj osjećala sigurno, kao kod kuće. Zatim, uprava je okupila jako dobar tim nastavnika koji ulažu dosta truda da nam objasne gradivo na što bolji način“.
Planira da upiše Gimnaziju i zanima je žurnalistika. Već pohađa novinarsku sekciju i više puta je imala priliku da bude na televiziji, a nada se da će se jednog dana naći u ulozi voditelja.
Laura Rajšić kaže da joj „Luča“ olakšava mnogo stvari. Pomaže joj pri upisu za srednju školu, a sigurno će joj značiti i u daljem školovanju. Takođe, ova nagrada je nešto što je podsjeća na sav trud posvećen školi i zato će se uvijek sjetiti da se rad isplatio.Tokom školovanja je sklopila prava prijateljstva koje ne bi mijenjala ni za šta na svijetu. Upoznala je divne ljude - nastavnike/ce koji su im na najljepši način objasnili najteže lekcije. Pravila je dosta grešaka, ali baš to su bili momenti kada je najviše naučila.
„Školu koju sam ja pohađala, OŠ “Anto Đedović”, preporučila bih svakoj sljedećoj generaciji.Moja škola ima najbolje nastavnike koji djecu uče ne samo ono što je u knjigama, već i o životu. Imamo divnu bibliotekarku i pedagogicu koje su nas svakog dana dočekale sa osmjehom na licu. Ovdje se ne dešavaju konflikti toliko često jer smo svi već od prvog dana naučeni da poštujemo i volimo“. Posle osnovne škole upisaće Gimnaziju “Niko Rolović”. U budućnosti bi voljela da se bavi filozofijm i sigurna je da će u Gimnaziji naučiti mnogo o tom predmetu.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar