Podrška protestu doktora opšte medicine

 radojka ćurćin

Stav: U ime OO PES Bar Radinka Ćinćur - kandidat za poslanika u skupštini Crne Gore.

Još koji dan gledaćemo čuda u našoj zemlji: pričaju kako nam je stalo do građana, a na svakom koraku urušavaju njihova osnovna prava!
*Djecu umjesto da uče znanju, dozvoljavaju im da prepisuju i nagrade ih!
*Radnici Instituta "Simo Milošević", jedini koji pružaju usluge zdravstvenig turizma kod nas, blokiraju saobraćajnice, jer niko ne čuje njihove probleme.
*Bolesnim ne pomažu da što prije dođu do ljekara, nego ih tjeraju da bolesni čekaju pregled kod izabranog doktora od 7 do 10 dana, ili možda ne budu pregledani jer njihov izabrani doktor ne radi...
*Naime, resorno ministarstvo je našlo za shodno da oduzme nadoknadu doktorima opšte medicine u vremenu kad nemamo doktora, kad od šest doktora rade jedva troje. Citiramo jednog od njih:
"Protest Izabranih doktora (ID) je nastao zbog ukinute tzv. kapitacije i usluga, što direktno utiče i na naše plate. Ne može, i nema logike, da jedan ID primi istu platu kad primi 28 do 35 pacijenta što je propisano Zakonom, i kad primi 70-80 pacijenta, kao što smo radili dosad, ili istu platu kad smo na odmoru i kada radimo. Mi se borimo za naša prava a nažalost najviše ispaštaju naši pacijenti."
* Ovom prilikom želimo da uputimo podršku doktorima koji rade svoj posao, i pozivamo Ministartvo da nađe način da plati rad, a ne da izjednačava one koji rade s onim koji ne rade, ili makar ne rade isto!
Takođe, dajemo punu podršku radnicima Instituta "Simo Milošević" koji se bore za oporavak svoje kuće i brane obraz Crne Gore.

 

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar