Godinjske zvjezdane noći...

god inje

Počeo je Festival kulture i umjetnosti u crmničkom selu Godinje koji će trajati do 6 juna.

Juče je na festivalu povodom stogodišnjice rođenja Rista Ratkovića govorila prof. Ksenija Rakočević, a arheolog Mladen Zagarčanin o istorijatu Godinja.  Prikazanje i dokumentarni film o Godinju koji je snimio Zoran Fatić. U muzičkom djelu festivala priredjen je koncert rock grupe Rudolf iz Kolašina.

U subotu učešće u programu uzeće slikar Milutin Obradović, ovaj put kao pjesnik, prof. Marijana Terić predstaviće časopis Athanatik, dok će Muharem Bazdulj govoriti o Oskaru Daviču.

U nedjelju će svoje zbirke poezije predstaviti Danilo Lompar, Valentina Šuković, Miljan Nikolić i Savka Gudović.

Incijator festivala, pjesnik Srđan Leković najavio je i čitav niz pjesnika koji će nastupiti u ponedjeljak: Ante Gregov, Srđan Duhović, Valerio Orlić, Rodoljub Ćorić, Nataša Žurić, Tanja Rađenović, Saša Milovanović, Vesna Braunović i Slađana Belko. Na festivalu će 6. juna nastupiti pjesnici: Bata Milanović, Milan Lukić, Milica Bakrač, Neven Milaković, Nikola Nenezić i Radovan Radović. Nakon njih slijedi okrugli sto na temu “Kome još treba poezija?” na kojem učestvuju: mr Natalija Đaletić, dr Radoje Femić, mr Aleksandar Ćuković i dr Milorad Durutović.

Festival se zaključuje proglašenjem pobjednika pjesnika konkursa poezije, koji je bio raspisan još prije par mjeseci.
Izvor: Vijesti

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar