Bar: Za lične potrebe sa računa firme podigli oko milion eura?

cb bok

Procesuirana dva lica.

Službenici Regionalnog centra bezbjednost „Jug“ – Odjeljenja bezbjednosti Bar su, preduzimajući mjere i radnje na otkrivanju i suzbijanju privrednog kriminaliteta, protiv I.P. (49) iz Bosne i Hercegovine i B.B. (40) iz Kosova podnijeli krivičnu prijavu državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru zbog sumnje da su izvršili krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju.
Sumnja se da su I.P. i B.B. otuđili materijalno – finansijsku i poresku osnovu preduzeća, na način što su, od novembra 2015. do februara 2017. godine, vršili gotovinske realizacije sa računa pravnog lica “Monter.ing” d.o.o iz Bara, mimo legalnih tokova i na taj način za sebe pribavili protivpravnu imovinsku koristi u iznosu ne manjem od 1.015.150 eura.
I.P. kao ovlašćeno lice i poslovni menadžer pravnog lica i B.B. kao izvršni direktor i osnivač firme, su zluopotrebom svojih položaja, vršili nekontrolisana i nedokumentovana podizanja novčanih sredstava sa žiro računa pravnog lica, van opravdanih i dokumentovanih tokova, na koji način su za sebe pribavili protivpravnu imovinsku korist i prouzrokovali uvećanje potraživanja pravnog lica i ugrozili potraživanja povjerilaca, prvenstveno države, saopštila je Uprava policije.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar