Dogovoreni modeli djelovanja...

Memorandum 2

Potpisan Memorandum o saradnji između Opštine Bar i Eko-fonda

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević i izvršni direktor Fonda za zaštitu životne sredine (Eko – fond) Draško Boljević potpisali su Memorandum o saradnji. Ovim aktom utvrđeni su modeli djelovanja u cilju realizacije zajedničkih projekata, programa i aktivnosti iz oblasti zaštite životne sredine, klimatskih promjena, energetske efikasnosti i obnovljivih izvora energije u Crnoj Gori.

Predsjednik Raičević je, pozdravljajući potpisivanje Memoranduma, izrazio uvjerenje da će buduće partnerstvo Opštine i Fonda doprinijeti uspješnoj implementaciji značajnih projekata zaštite životne sredine. On je poručio da je lokalna uprava aktivno posvećena rješavanju svih otvorenih ekoloških pitanja, kao preduslova za unaprijeđenje kvaliteta života građana Bara.

Memorandum 3

Raičević i Boljević su, između ostalog, razgovarali o modelima za proširenje kapaciteta sanitarne deponije „Možura“ i neophodnim koracima za realizaciju projekta pretvaranja biogasa u električnu energiju, za koji je Opština Bar prethodno pripremila Studiju izvodljivosti.

Memorandum 4

Pored toga, iskazana je obostrana spremnost da kroz intenzivnu komunikaciju i razmjenu ideja, strane potpisinice memoranduma tijesno sarađuju u oblasti nabavke komunalne opreme, sprovođenju energetskih mjera na zgradama lokalne uprave, ozelenjavanju javnih površina i modernizaciji javne rasvjete.

Draško Boljević, izvršni direktor Eko-fonda istakao je značaj potpisivanja memoranduma, koji će dati veliki doprinos u pružanju zajedničkog odgovora na izazove u oblasti zaštite životne sredine i održivog razvoja, te jačanju saradnje sa lokalnim samoupravama.

 

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar