Međunarodni dan porodice

dvor acc

Javna tribina i kulturno zabavni program.

Ponedjeljak, 15. maj na platou ispred Dvorca kralja Nikole, sa početkom u 13h.

Povodom Međunarodnog dana porodice, Opština Bar, Centar za socijalni rad opština Bar i Ulcinj, Kulturni centar i Dom zdravlja Bar organizuju

O ulozi i značaju porodice kao osnovne socijalne jedinice, afirmaciji porodičnih vrijednosti, jednakosti između polova u okviru porodice, te njenoj zaštiti na tribini će govoriti psihološkinja mr Andrijana Raković, pedagoškinja Milanka Okuka, socijalna radnica Jelena Čejović, predstavnici tri najveće vjerske zajednice u Baru, kao i Goran Simić, Sekretar Sekretarijata za sport i mlade Opštine Bar i istaknuti sportista.

Tribinu će, prigodnim kulturnim programom, obogatiti učenici OŠ “Meksiko”, djeca iz PPU “Svetionik” i članovi KUD-a “Rumija” iz Bara.

Ovaj događaj lokalna uprava realizuje kao jednu od aktivnosti predviđenih Lokalnim akcionim planom socijalne i dječije zaštite i unaprijeđenja socijalne inkluzije, a koja za cilj ima podsticanje društvene brige o djeci i porodici.

Međunarodni dan porodice prvi put je obilježen 1994. godine pod sloganom “Da porodični dan ne čine stvari nego srdačni odnosi roditelja i dece“. Generalna skupština UN je proglasila ovaj datum kao dan promovisanja svijesti o važnosti porodice, podsticanja javnosti na pružanje podrške porodicama i ukazivanja na potrebu da se društveni resursi i planiranja usmjere u korist porodice, u cilju poboljšanja kvaliteta života svake jedinke i zajednice kao cjeline.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar