Veselin Joketić: Saopštenje za javnost

veselin joketic 

Otpočela realizacija projekta.

Organizacija slijepih za Bar i Ulcinj, počev od 10.maja, realizuje dvanajsto mjesečni projekat „Programske aktivnosti Organizacije slijepih za Bar I Ulcinj za 2023. godinu“, koji je podržan od strane komisije Opštine Bar za raspodjelu sredstava nevladinim organizacijama, za projekte i programe nevladinih organizacija za 2023. godinu.
Dodjeljena su sredstva i Organizaciji slijepih za Bar i Ulcinj kao nevladinoj organizaciji koja za opštinu Bar ima poseban status zbog svog značaja i dostignutog dometa i kontinuiteta u radu, a na osnovu plana i programa rada za 2023. godinu.
Organizacija slijepih za Bar i Ulcinj je jedan od najznačajnijih subjekata na teritoriji opštine Bar, koji pruža podršku osobama bez vida i teže slabovidim osobama u prevazilaženju životnih prepreka. Osnovni cilj ovog programa je da se stvore uslovi da se osobe sa smetnjama vida prihvate u društvo kao aktivni subjekti, putem integracije u prirodnu sredinu, koju predstavlja lokalna društvena zajednica.
Realizacijom planiranih programskih aktivnosti doprinijećemo poboljšanju položaja osoba sa smetnjama vida kroz stvaranje mogućnosti za aktivno i ravnopravno učešće u životu društvene zajednice. Planirane programske aktivnosti omogućiće i redovnost informisanja osoba bez vida I cjelokupne javnosti o uspjesima i radu naše Organizacije. Ovim programom nastojaćemo podstaći što samostalniji život osoba sa jednim od najtežih vidova invaliditeta, poboljšati kvalitet njihovog života kroz uključivanje u sadržaje koji su im dostupni u Društvenom klubu Organizacije, kao i bavljenjem kulturnim, sportsko rekreativnim i drugim aktivnostima. Takođe, omogućićemo i sprovođenje aktivnosti kontinuiranog rada I institucionalnog djelovanja same Organizacije i njenih organa.

 

 

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar