Barska lokalna uprava u "Akciji solidarnosti"

Donacija ckk

"Vaše malo je nekome mnogo više nego što možete i pretpostaviti“!

Predstavnici lokalne uprave i opštinskih preduzeća na čelu sa predsjednikom Opštine Bar Dušanom Raičevićem pridružili su se "Akciji solidarnosti", koju povodom Svjetskog dana Međunarodnog pokreta Crvenog krsta i Crvenog polumjeseca tradicionalno organizuje Opštinska organizacija Crvenog krsta Bar.

Akcija ima za cilj obezbjeđivanje osnovnih životnih namirnica, higijene i drugih artikala, kroz građansku solidarnost, kako bi se na taj način pomoglo onom dijelu stanovništva koje se nalazi u teškoj materijalnoj situaciji.

Učešćem u ovoj inicijativi, članovi lokalne uprave, okupljeni oko humanog i plemenitog cilja, potvrdili su svoju odgovornost i empatiju u korist svih onih kojima je pomoć prijeko potrebna.

"Ispružena ruka podrške obaveza je svakog društva, ali i svakog pojedinca. Zato sam posebno ponosan na svoje kolege i sve građane koji su se odazvali današnjem pozivu. Opština Bar se kroz svoje redovne aktivnosti, usmerene na smanjenje siromaštva i pomoć socijalno ugroženim kategorijama, u kontinuitetu trudi da stvori bolje uslove života za sve", poručio je predsjednik Raičević tom prilikom.

Akciji se pridružio i predsjednik Skupštine opštine Branislav Nenezić koji je istakao da pokazivanjem solidarnosti i saosjećanja "gradimo i sebe i naše društvo kao razvijeno, demokratsko i prosperitetno."

"Potrebno je da dodatno afirmišemo princip građanske solidarnosti na kome počiva današnja akcija i da se potrudimo da ono postane obrazac svakodnevnog ponašanja, pravilo a ne izuzetak. Više nego ikada nam je potrebno da se složimo oko univerzalnih principa humanosti i solidarnosti i da se svako od nas, ali svako, u mjeri kojoj može, odazove akcijama ovakvog karaktera i da se uključi kroz svoj lični doprinos", rekao je Nenezić.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar