U Sutomoru proslavljen blagdan sv. Marka

aa turza 1 

U crkvi sv. Petke u Sutomoru juče je proslavljen  blagdan sv. Marka.

aa turza 5

Misu je predslavio upravitelj župe don Dejan Turza. Svima koji nose ime Marko, kao i svima zainteresiranima, udijeljen je pojedinačni blagoslov na kraju mise. Svaki Marko je dobio isprintano Evanđelje po Marku i životopis sv. Marka.

aa turza 4
Nakon mise obavljena je procesija oko crkve. Jedan od starijih imenjaka na kraju je, u ime svih prisutnih i onih koji iz opravdanih razloga nisu mogli prisustvovati, poklonio bicikl ministrantu, najmlađem devetogodišnjem, Marku.   Sa Markom je ministrirala i njegova sestra Marina (12), te je i njoj njezin vršnjak Marko u ime okupljenih imenjaka uručio bicikl.

Nakon zajedničkog fotografiranja, uslijedila je zajedničko druženje uz prigodni agape, piće i kolače vrijednih domaćica.

aa turza 2

Na misi je prisustvovao veleposlanik Republike Hrvatske u Crnoj Gori Veselko Grubišić s najbližim suradnicima ministrom savjetnikom Ivom Vidojevićem i službenikom veleposlanstva Markom Bodrožićem Selakom.

Običaj je da katolici u ovoj crkvi služe dva puta godišnje: na blagdan sv. Marka i na sv. Petku Rimsku, Venerandu.

aa turza 3
Da napomenomo, ova crkva je jedna od tzv. dvooltarnih crkvi u Sutomoru, tj. crkve koju zajedno koriste pravoslavni i katolici.
Foto: Tanja Nilović

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar