Saopštenje za javnost “Luka Bar”AD

luka uprava

Saopštenje prenosimo integralno.

Danas je održana sjednica Odbora direktora „Luka Bar“ AD, na kojoj je razriješen Miloš Ostojić sa funkcije Predsjednika Revizorskog odbora i članstva u RO, zbog izjave koju je objavio na privatnom profilu na društvenoj mreži, a koja je prenesena u medijima.

Odbor direktora „Luka Bar“ AD, za smjenu g-dina Ostojića, isključivo se vodio poslovnom politikom kompanije koju afirmiše, zajedno sa Izvršnim menadžmentom, a koja prvenstveno ima za cilj očuvanje uspostavljenih etičkih načela i podsticanje profesionalizma u radu. Predsjednik, Zamjenik i članovi Odbora direktora, zahvaili su se g-dinu Ostojiću na korektnom radu u Revizorskom odboru kompanije.

Jedinstvenim stavom, Odbor direktora „Luka Bar“ AD istakao je, da svaki pojedinac koji svojom izjavom i ličnim stavom, ponašanjem, izlazi iz okvira poslovne politike koja ima za cilj trajne zajedničke vrijednosti, profesionalne standarde u radu i etičke norme, mora biti razriješen sa dužnosti, bez obzira na koju je funkciju lice angažovano ili zaposleni raspoređen u „Luka Bar“ AD i isti ne može biti dio sistema ubuduće.

U skladu sa Etičkim kodeksom u “Luka Bar” AD, nulta je tolerancija na kršenje odredbi, kojima se jasno definiše da Luka svoje poslovanje gradi na trajnim vrijednostima, etičkim normama, standardima i uzisima kojima se profiliše i afirmiše profesionalizam, efikasnost, izvrsnost kao bitni elementi svog korporativnog identiteta i integriteta.

U potpisu, Odbor direktora i Izvršni menadžment “Luka Bar”AD