“Kuća maslina“ predata na upravljanje Opštini Bar

kucamaslinasporazum 1 

Raičević poručio da će Kuća maslina biti dom za sve crnogorske maslinare.

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević i poptredsjednik Vlade Crne Gore i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vladimir Joković potpisali su Ugovor o davanju na ustupanje i korišćenje objekta „Kuća masline“ Opštini Bar na period od pet godina, uz mogućnost produženja.
Potpisivanjem Ugovora stvoreni su preduslovi da se ovaj savremeni, višenamjenski objekat stavi u punu funkciju i da se valorizuju njegovi proizvodni, edukativni, adminitrativni, promotivni i prodajno – izložbeni kapaciteti, te da kao takav bude centar crnogorskog maslinarstva i dom za sve crnogorske maslinare i njihova udruženja.
Predstavljen je i idejni projekat uređenja enterijera prodajnog prostora Kuće maslina koji je, za potrebe Opštine Bar, izradio projektantski tim biroa „ARHING inžinjenirg“, a koji je ujedno bio zadužen i za izradu glavnog projekta ovog poslovnog objekta.

kucamaslinasporazum 3

Video:
https://www.facebook.com/BarOpstina/videos/259787069813608

Uz uvjerenje da će Opština Bar, kao dobar domaćin, na pravi način valorizovati sve potencijale Kuće maslina, potpredsjednik Vlade Crne Gore i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vladimir Joković izrazio je zadovoljstvo zbog pronalaska adekvatnog modela upravljanja i predaje ovog objekta na korišćenje lokalnoj upravi.

 

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar