Saopštenje Stranke Pravde i Pomirenja OO Bar

edin durakovicc

Saopštenje koje potpisuje Edin Duraković, predsjednik Opštinskog odbora Bar prenosimo integralno.

"Povodom jučerašnjeg huliganskog napada od strane nasilnika iz našeg grada Bara na maloljetne sportiste iz Bosne i Hercegovine, koji su došli na pripreme u našem gradu, ovom prilikom želimo oštro osuditi ovaj nasilnički čin i gnušanje, ali i stid što smo kao zajednica na ovaj način dopustili da se metalnim šipkama dočekaju ovi mladi sportisti i na ovakav način šaljemo ovakvu poruku svijetu!

Sramota!

Od državnih institucija zahtijevamo da se roditelji vinovnika i oni sami oštro sankcionišu i na taj način pokažu odlučnost države da se takvom ponašanju konačno stane na put!
Ono što svakako zabrinjava jeste činjenica da su maloljetni huligani povratnici u vršenju krivičnih dijela što svakako upućuje na zaključak da prije svega sudstvo ove države ne služi vladavini prava i uspostavljanje pravde.

Mladim sportistima iz Sarajeva želimo brz oporavak uz dužno izvinjenje nas stanovnika Bara jer kao društvo nismo sposobni spriječiti maloljetničko nasilje, ničim izazvano a vjerovatno podstreknuto drugačijim akcentom izgovora o čemu će nadležne institucije dati konačan sud.