Da li je ovim činom mafija poslala poruku upozorenja?

farb D 3

Opštinski odbor Demokrata Bar daje saopštenje za javnost.

Saopštenje prenosimo  integralno.

Nakon jučerašnjeg udara na mafiju održavanjem sjednice Odbora za pravosuđe kojim predsjedava poslanik Momo Koprivica, kao i nakon podnošenja Predloga zakona kojim se Lutrija Crne Gore uzima iz ruku Džigija Grbovića i vraća državi, mafija ponovo uzvraća udarac i šalje jasnu poruku upozorenja, ovog puta iz Bara.

Obavještavamo javnost da su kancelarije Demokrata u Baru polivene farbom u toku prethodne noći. Ovaj incident i vandalski čin predstavlja napad na demokratske vrijednosti i slobodu političkog delovanja.

farb D 1

Situacija u kojoj su naše kancelarije na meti vandalizma nije ništa novo. Nažalost, to je postala uobičajena pojava ne samo u Baru, već i u drugim gradovima. Pripadnici organizovanih kriminalnih grupa osim prijetnji našim funkcionerima su prešli i na uništavanje imovine. Nedavno smo svjedočili višestrukim napadima na naše funkcionere i ataka na naše prostorije u Nikšiću. Ne samo da su demolirane naše prostorije, već su paljena i vozila naših aktivista, što je predstavljalo veliku opasnost po naše funkcionere i članove.

Podsjećamo javnost da su naše prostorije u Baru prije samo pola godine u toku izborne kampanje za lokalne izbore, takođe pod okriljem noći, bile meta sitnih, plaćenih huligana koji su i tada kao i sada imali istu namjeru, da pokušaju da nas zastraše i spriječe u naumu da konačno oslobodimo Crnu Goru od pošasti zvane kriminal i korupcija.

farb D 2

Bez obzira na prepreke i poteškoće sa kojima se suočavamo, mi smo odlučni u namjeri da ostvarimo pozitivne promjene u našoj zajednici. Demokrate će nastaviti sa svojim radom, pri čemu ćemo nastaviti da se borimo za bolju budućnost Bara i Crne Gore, bez obzira na ove pokušaje zastrašivanja i nasilja. Uostalom, oni nas samo mogu osnažiti i ohrabriti, a nikako spriječiti i uplašiti.

Stoga, ovakvi napadi nas samo dodatno motivišu da se još jače i odlučnije borimo za bolju budućnost, gdje će svi građani imati jednake mogućnosti i prava, bez obzira na bilo kakve razlike. Pozivamo nadležne organe da hitno istraže ovaj incident i što prije pronađu počinioce ovog gnusnog čina koji zaslužuje svaku osudu.
U potpisu OO DEMOKRATE BAR

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar