Podrška za mlade u agrobiznisu

Javnipoz

Opština Bar je ukupno opredijelila 40.000 eura za ovu namjenu.

Opština Bar raspisala je Javni poziv za učešće u programu podrške razvoju poljoprivrede za mlade poljoprivrednike kroz finansijsku podršku u opštini. Ukupan iznos budžetskih sredstava opredijeljenih za raspodjelu po ovom pozivu iznosi 40.000 eura.

Shodno usvojenom Programu podrške razvoju poljoprivrede za mlade poljoprivrednike 2021-2024. – mladi u agrobiznisu kojim su po prvi put prepoznati mladi u poljoprivredi, lokalna uprava treću godinu zaredom finansijski podržava mlade do 30 godina koji žele obavljati poljoprivrednu djelatnost u gradskim, a posebno u ruralnim područjima.

Na taj način, Opština Bar želi podstaći razvoj društvene svijesti kod mladih o značaju poljoprivrede i unaprijeđenje njihovih znanja i vještina u toj oblasti što će doprinijeti povratku mladih u seoska područja i punoj valorizaciji svih potencijala koje barska opština posjeduje u smislu poljoprivredne djelatnosti.
Pravo da se prijave na Javni poziv imaju nezaposlena lica koja se nalaze na evidenciji ZZZCG – Biro rada Bar kao potencijalni preduzetnici koji žele da razviju svoju biznis ideju i započnu samostalno poslovanje u poljoprivredi.

Najviši iznos dodijeljenih sredstava po odobrenom biznis planu iznosi 10.000 eura, a isti se finansira u iznosu od 100% opravdanih troškova.

Odobrena sredstva se mogu koristiti isključivo za finansiranje opravdanih troškova poput troškova nabavke opreme i mehanizacije, oformljivanja pčelinjih zajednica, kupovine domaćih životinja, sjemenskog i sadnog materijala za povrtarsku proizvodnju, izgradnju plastenika, adaptaciju i dogradnju postojećih, odnosno izgradnju novih objekata, podizanje novih i revitalizaciju postojećih višegodišnjih zasada voća, vinograda i maslina, podizanje novih zasada ljekovitog i aromatičnog bilja, te za dobijanje gotovih proizvoda koji se mogu plasirati na tržištu, a koji su dobijeni sopstvenom poljoprivrednom proizvodnjom.

Javni poziv je otvoren 30 dana od dana objavljivanja, a detaljnije informacije o sadržaju Javnog poziva, načinima podnošenja prijave, neophodnoj pratećeoj dokumentaciji uz prijavni formular i proceduri realizacije mogu se pronaći na web sajtu Opštine Bar www.bar.me

Osim toga, svi zainteresovani građani mogu se obratiti i Sekretarijatu za privredu putem e-maila Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli., putem telefona 030/301-450 kao i dolaskom u kancelariju Sekretarijata (br.116), svakog radnog dana od 08:30h do 14h.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar