Akciji „Stop inflaciji“ & ljekovi

apoteka mont

Kad sabereš, nešto ne štima.

Narednog četvrtka počinje akcija “Stop inflaciji” u 179 apoteka u Crnoj Gori, najavio je ministar zdravlja Dragoslav Šćekić, na sjednici Vlade. Gradjani u potrebii moći će tako da najmanje 15 ljekova kupe po nižim cijenama.

Da se podsjetimo...
Vlada Crne Gore ukinula je doprinose za zdravstveno osiguranje na zarade zaposlenih i porez na plate veće do bruto iznosa od 700 evra, u okviru programa "Evropa sad!".

Bezmalo revolucionarno rešenje, kako je kazano, zvanično je„sproveo“ ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović. Odluku je, zvanično, doneo Socijalni savet. Milatović je rekao da je u pitanju veliki korak napred. Ovo je veliki dan za Crnu Goru. Zaposleni će već početkom naredne godine osetiti povećanje zarada, a poslodavci manje opterećenja za rad, pisale su Vijesti.


Kako je bilo prije revolucionarnog rješanja...
Poslodavci su imaju obavezu da zaposlenom uplaćuju zdravstveno osiguranje, kojim se pokrivaju troškovi njegovog eventualnog lečenja. Takođe, pojedini poslodavci osiguravaju na ovaj način i decu zaposlenih. Ukidanjem ovog izdatka, logično, otvorio se i prostor za povećanje plata zaposlenih. Ipak, to ne znači da će zaposleni ostati bez „besplatnog“ lečenja, već da te troškove prosto preuzima Vlada Crne Gore, koja sada „osigurava“ sve zaposlene, kazano je iz Vlade.

Juče...

Na Vladi je donijeta odluka kako će gradjani u nekim apotekama moći da kupe najmanje 15 ljekova po nižim cijenama.
Zašto da kupe, ako su prije ovih odluka, kao socijalno osigurani, mogli da ih dobijaju besplatno?
Očigledno para nema, pa stari Zakon treba vratiti kako bi zdravstvo imalo novca, tj Vlada pare u budžetu za ove namjene, da gradjani ljekove ne kupuju.

A.B.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar