Raičević: Opština Bar iskreni prijatelj turskog naroda

 Turska1

Raičević ugostio turskog ambasadora Nj.E. Bariša Kalkavana. 

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević primio je u prvu zvaničnu posjetu novoimenovanog ambasadora Turske u Crnoj Gori Nj.E. Bariša Kalkavana i počasnog konzula Sadeta Hajdarpašića.

Tom prilikom, Raičević je izrazio saučeće povodom gubitaka koje je Turska pretrpjela usljed razornog zemljotresa i naglasio da je ponosan zbog činjenica da su Opština Bar, ali i svi građani bili u prilici da daju doprinos u prevazilaženju posljedica ove nesreće koja je zadesila turski narod. On je istakao da Turska i u budućnosti može računati na Bar, kao na iskrenog prijatelja, na putu njenog oporavka.

Ambasador Kalkavan zahvalio je Opštini Bar i građanima na iskazanom saosjećanju i solidarnosti afirmišući važnost akcija pripadnika barske Službe zaštite i spašavanja koji su u prvim danima nakon zemljotresa stigli u pogođeno područje. On je izrazio i zahvalnost za opredijeljenu finansijsku pomoć upućenu gradu Adani, što predstavlja još jednu potvrdu bliskosti između dva naroda.
Predsjednik Raičević je upoznao ambasadora sa gradom, najznačajnijim znamenitostima, aktuelnim investicionim ciklusom u oblasti turizma i sa posvećenošću lokalne uprave da, kroz realizaciju kapitalnih projekata, obezbijedi ubrzan razvoj grada i bolje uslove za život svih građana.

Na sastanku su istaknuti i dobri odnosi Opštine Bar sa pobratimskim gradovima u Turskoj – Bornovom, Adanom i Kučukkujom , kao i uspješna saradnja sa turskom agencijom za razvoj TIKA u okviru koje su realizovani brojni projekti u oblasti zdravstvenog sitema i unaprijeđenja uslova u školama.

Predsjednik Raičević i ambasador Kalkavan izrazili su saglasnost da je postojeće odnose potrebno dodatno unaprijediti uz analizu novih modela za uspostavljanje saradnje sa turskim investitorima i kompanijama koje pokazuju sve veću zainteresovanost za Bar, kao i da će u tom segmentu lokalna uprava biti snažno posvećena stvaranju što povoljnijeg poslovnog ambijenta.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar